Foto: EPA-EFE/Sebastian Widmann / POOL

Nemački fudbalski klubovi koji nastupaju u Bundesligi ostvarili su treću najveću zaradu u istoriji lige tokom prošle sezone, sa ukupno 3,8 milijardi evra.

To je ipak manji iznos u odnosu na prošlu sezonu, kada su klubovi zaradili 3,95 milijardi evra, a do pada je došlo usled pandemije korona virusa, saopšteno je danas u godišnjem izveštaju nemačke lige.

PROČITAJTE JOŠ

Upravno telo lige (DFL) ocenilo je da su utakmice na praznim stadionima zbog sprovođenja mera zaštite od korona virusa, doprinele smanjenju prihoda za 5,7 odsto, u dva najjača ranga takmičenja.

Uticaj korona virusa biće još izraženiji u ovoj sezoni, a kao razlozi su navedeni pad na svetskom transfer tržištu i nastavak pada prihoda od prodaje ulaznica.

Bundesliga je uspela da u prošloj sezoni odigra 25 utakmica sa navijačima, a liga je nakon prekida u martu nastavljena sredinom maja, ali bez prisustva navijača.

Samo u Bundesligi to je dovelo do pada prodaje ulaznica za 30 odsto na 363,5 miliona evra, dok su prihodi od transfera pali za 12 odsto, saopšteno je u izveštaju.

Prihod u drugoj nemačkoj ligi smanjen je za 7,2 odsto i iznosi 726 miliona evra, a takođe se smanjio i broj zaposlenih u dvema liga, i on sada iznosi 52.786 ljudi, odnosno 3.295 manje nego prošle godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar