FOTO: EPA-EFE/FILIP SINGER
FOTO: EPA-EFE/FILIP SINGER

Štutgart je rezultatom 5:1 bio bolji od Grojter Firta, dok je Hofenhajm sa 4:0 slavio u Augsburgu u prvom kolu Bundeslige.

Fudbaleri Štutgarta su od samog početka preuzeli inicijativu, a meč su završili sa čak 30 šuteva ka golu nemoćnog novajlije Grojter Firta.

PROČITAJTE JOŠ

Najzapaženiji u pobedio bio je Mark Oliver Kempf sa dva gola, dok su po jedan dodali Endo, Klement i Al Gadioui.

Hofenhajm je sezonu otvorio na najbolji mogući način, ubedljivom pobedom. Ekipa za koju nastupa Mijat Gaćinović željna je da se ponovo nađe u evropskim takmičenjima, pa od prvog kola pokazuje da će svima biti ozbiljan protivnik.

Na gostovanju Augsburgu, Hofenhajm je dao četiri gola, a strelci su bili Brun Larsen, Adamijan, Ruter i Rudi. Hrvatski reprezentativac, Andrej Kramarić upisao je tri asistencije, a Gaćinović je ušao u igru u 59. minutu.

Volfsburg je minimalnim rezultatom 1:0 slavio na domaćem terenu protiv Bohuma. Gosti su već u četvrtom minutu ostali sa igračem manje, pošto je Teše dobio crveni karton, nakon što je skrivio penal. Veghorst je promašio penal, ali se golom u 22. minutu iskupio za to. Time je utakmica zapravo bila i rešena.

Domaćin je napadao, ali iz 21 šuta nije postignut više nijedan gol. Za ekipu Bohuma celo drugo poluvreme odigrao je Srbin Miloš Pantović, dok je Erhan Mašović celu utakmicu presedeo na klupi.

Na preostale dve utakmice koje su počele od 15.30 viđena su dva remija. Akteri su bili Arminija Bilefeld i Frajburg, odnosno Union Berlin i Bajer Leverkuzen., a rezultati 0:0 i 1:1.

BUNDESLIGA, 1. kolo:

Petak

Borusija Menhengladbah – Bajern Minhen 1:1 (1:1)

Subota

Arminija Bilefeld – Frajburg 0:0

Augsburg – Hofenhajm 0:4 (0:1)

(Brun Larsen 37, Adamijan 79, Ruter 87, Rudi90+5)

Štutgart – Grojter Firt 5:1 (2:0)

(Endo 30, Klement 36, Kempf 55, 76, Al Gadioui 61 – Leveling 90+3)

Union Berlin – Bajer Leverkuzen 1:1 (1:1)

(Avoniji 7 – Diabi 12)

Volfsburg – Bohum 1:0 (1:0)

(Veghorst 22)

Borusija Dortmund – Ajntraht Frankufrt 18.30

Nedelja

Majnc – Lajpcig 15.30

Keln – Herta 17.30

 

(function (el) { window.addEventListener(„message“, (event) => { if (event.origin.startsWith(„https://www.sofascore“)) { if (el.id === event.data.id) { el.style.height = event.data.height + „px“; } } }); })(document.getElementById(„sofa-standings-embed-42-37166“));

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar