Nemci odložili Bundes i Cvajtu do 2. aprila

Fudbal 13. mar. 202016:30 > 16:34
Podeli:
Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Nemci, baš kao ni Italijani i Španci, ne žele ništa da prepuste slučaju, pa će već ovog vikenda, suspendovati Bundesligu i Cvajtu do 2. aprila zbog pandemije koronavirusa.

Predsedništvo Nemačkih liga zasedalo je u petak u prepodnevnim satima i razmatralo posledice koronavirusa, nakon čega je predloženo da se prekine takmičenje u Bundesligi 1 i Bundesligi 2. Mečevi ovog kola prvobitno je trebalo da budu odigrani za vikend, ali su i oni odloženi, te fudbala u Nemačkoj neće biti sve do 2. aprila.

PROČITAJTE JOŠ

Predlog je prosleđen Generalnoj skupštini lige koja će zasedati u ponedeljak, kada bi trebalo da usledi i zvanična suspenzija fudbala u Nemačkoj do kraja meseca. U to je uključen i reprezentativni termin 31. marta. Trebalo je da „panceri“ odigraju prijateljski meč kod kuće sa selekcijom Italije.

Bundesliga je šesto evropsko fudbalsko prvenstvo koje je odloženo, posle italijanske Serije A, španske La Lige, francuske Lige, holandske Eredivizije i Premijer lige.

Ono što je sigurno, jeste da odlaganje prvenstava širom Starog kontinenta ne ide u prilog odigravanju Evropskog prvenstva, koje bi takođe moglo da bude odloženo. Konačna odluka trebalo bi da usledi narednog utorka, 17. marta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram