Foto: EPA-EFE/THOMAS KIENZLE

Fudbaleri Herte iz Berlina su na lep način obeležili povratak na teren u susretu 26. kola Bundeslige. Slavili su kao gosti u Hofenhajmu sa 3:0.

Dva meseca bez utakmica, gladni fudbala, još kad postignu gol – pa kako da sve to prođe bez zagrljaja pa i poljupca!

Tako nešto dogodilo se baš na meču u Hofenhajmu, kada je Belgijanac Dedrik Bojata prilikom proslave jednog od pogodaka poljubio u čelo reprezentativca Srbije Marka Grujića.

PROČITAJTE JOŠ:

Ništa ne bi bilo neobično da novi pravilnik, koji se primenjuje u ovo vreme pandemije koronavirusa, ne nalaže da mora strogo voditi računa o držanju distance i izbegavanju direktnog kontakta.

Ipak, zanimljivo je da proslave golova nisu tako detaljno obuhvaćene u dokumentu koji je prosleđen klubovima pre nastavka sezone posle dva meseca.

„Što se tiče proslava, igračima smo dali samo jedan savet kao dodatak dokumentu koji govori o organizaciji takmičenja u novim uslovima. Otuda, Bojata neće biti sankcionisan zbog poljupca“, izjavio je portparol Fudbalskog saveza Nemačke.

Trener Herte Bruno Labadija, koji je tokom pauze imenovan za naslednika Jirgena Klinsmana, kaže da nema ništa protiv takvog iskazivanja radosti njegovih igrača.

„Toliko puta smo testirani tako da sebi možemo da dozvolimo ovako nešto. Ako nemožete da slavite postizanje gola, čemu sva ova priča? Drago mi je da su momci danas imali razloga da se raduju. Emocije su deo igre“, poručio je Labadija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar