Foto: Starsport

Velika pobeda crveno-belih.

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Pjunik u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona rezultatom 5:0 i tako napravili veliki korak ka plej-ofu za plasman u Ligu šampiona.

PROČITAJTE JOŠ...

Izabranici Dejana Stankovća su u utakmicu ušli kao veliki favoriti, i nije im bilo potrebno mnogo da to na terenu i potvrde.

Već u drugom minutu Zvezda je pokazala da se ne šali, pošto je nakon veoma lepe akcije Mirka Ivanića, Milana Rodića, i asistencije Aleksandra Pešića Osman Bukari zatresao mrežu, ali je tom prilikom bio u milimetarskom ofsajdu.

Usledilo je blago zatišje tokom kog je Pešić imao dve šanse, jednu glavom a jednu nogom, ali pogotka nije bilo sve do 29. minuta. Imao je Pjunik korner, igrači Zvezde su se odbranili, Katai poslao savršen pas u prazan prostor a Bukari poput brzog voza, nakon što se oslobodio čuvara, sjurio ka golu, obišao golmana gostiju i lagano poslao loptu u praznu mrežu.

Samo četiri minuta kasnije Bukari je ponovo zablistao, driblingom se oslobodio čuvara, veoma lepo centrirao, David Jurčenko, golman gostiju, „zaplivao“ u prazno, a Kings Kangva loptu sproveo u mrežu. Iako je pokazao da je Zvezdin vezista igrao rukom, nakon pregledanog snimka je pokazao na centar, s obzirom na to da je Kangva loptu udario grudima.

Taj rezultat ostao je na snazi do 44. minuta, kada je Bukari još jednom dobio loptu u kaznenom prostoru, iskoristio brzinu da se oslobodi direktnog čuvara, a potom udarcem po zemlji uz pomoć stative po drugi put na utakmici upiše svoje ime na semafor.

Tim rezultatom je završeno prvo poluvreme, a početkom drugog mogao je da poveća na 4:0, ali je nakon pasa sa levog boka i promašene lopte Kataija uputio snažan udarac koji je izblokiran, pa je ostalo 3:0.
I Pjunik je imao fantastičnu priliku, tačnije bolje rečeno jedan gotovo savršen udarac sa oko 35 metara. Raspalio je Gonzales, desni bek gostiju, lopta išla pravo ka mestu gde se spajaju stativa i prečka, ali je Milan Borjan uspeo da nuz malo muke spreči da lopta završi u njegovom golu.

Od tog momenta Zvezda se trgla, a prvi plodovi te agresivnosti stigli su u 70. minutu, kada je Bukari ponovo probio po desnom boku, pokušao da centrira, to uradio tako da je lopta krenula ka golu, Jurčenko bio očajno postavljen, pa je nakon njegove veoma loše reakcije na semaforu stajalo 4:0.

Pet minuta kasnije Zvezdin napadač je napustio igru, a koliko dobro je odigrao pokazuje i reakcija navijača koji su ga ispratili ovacijama.

U tim momentima na terenu se našao i Stefan Mitrović, koji je zamenio Mirka Ivanića, i već u prvom kontaktu sa loptom izdržao duel sa defanzivcem i uputio savršen udarac koji Jurčenko nije uspeo da dohvati, pa je na semaforu stajalo 5:0, a moglo je da bude i ubedljivije, da je Gelor Kanga bio malo precizniji, dok su Milan Pavkov, Ibrahim Mustafa i Mitrović propustili da dobru kontru krunišu pogotkom.

Na kraju, 5:0 pred revanš koji je na programu u Jerevanu 9. avgusta.

Utisak je doduše malo pokvarilo isključenje Milana Rodića, koji je za samo 30 sekundi napravio dva faula, dobio dva žuta kartona, pa će tako Dejan Stanković morati da potraži alternativu na poziciji levog beka.

Zvezda će u borbi za Ligu šampiona najveorvatnije igrati protiv Makabija iz Haife, koji je sa 4:0 savladao Apolon na svom terenu.

Prvi rival koji se nalazi na putu ekipi Dejana Stankovića je jermenski Pjunik, a u slučaju trijumfa nad timom iz Jerevana odmeriće snage sa boljim iz dvomeča Makabi Haifa – Apolon.

Crvena zvezda – Pjunik 5:0

(Bukari 29, 44, 70, Kangva 33, Mitrović 77)

Stadion: „Rajko Mitić“ (Beograd); Sudija: Artur Dijas (Portugal)

Crvena zvezda: Borjan, Eraković, Milunović, Dragović, Rodić, Kangva, Kanga (od 75. Sanogo), Bukari (od 75. Mustafa), Ivanić (od 75. Mitrović), Katai (od 67. Srnić), Pešić (od 69. Pavkov)

Pjunik: Jurčenko, Juričić (od 88. Mladenović), Otubanjo (od 56. Radeski), Harutjunjan (od 66. Nenadović), Renco, Žuninjo, Kočuk (od 88. Najarjan), Davidjan (od 46. Gonzales) – Dašjan, Kovalenko, Gajić

Crvena zvezda - Pjunik 5:0

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar