Foto: Tanjug/AP Photo/Ariana Cubillos

Fudbaleri Brazila pobedili su u Karakasu selekciju Venecuele sa 3:1, u utakmici desetog kola južnoameričkih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

PROČITAJTE JOŠ

Igrajući bez suspendovanog Nejmara i povređenog Kazemira, Brazil je gubio od poslednje plasirane Venecuele do 71. minuta.

Erik Ramires je doneo prednost Venecueli u 11. minutu, ali je Brazil preokrenuo rezultat. Prvo je Markinjos izjednačio u 71. minutu, potom je siguran sa penala bio Gabrijel Barbosa u 85. minutu, da bi konačan rezultat postavio Antoni u petom minutu sudijske nadoknade vremena.

Fudbaleri Argentine i Paragvaja odigrali su nerešeno 0:0 u Asunsionu. Lionel Mesi nije bio dovoljan Argentincima da „probije“ moćnu odbrambenu liniju Paragvaja, a najbolji pojedinci na terenu bili su golmani.

Brazil je prvi na tabeli sa 27 bodova, dok je Argentina druga sa 19, iz devet odigranih utakmica, pošto je njihov duel u septembru prekinut zbog kršenja kovid protokola posle samo sedam minuta.

Reprezentacija Paragvaja je šesta na tabeli sa 11 bodova, a Venecuela poslednja sa samo četiri osvojena boda.

Ekvador i Urugvaj imaju po 16 bodova iz deset mečeva, ali Ekvadorci imaju pobedu više i drže treće mesto posle pobede nad Bolivijom od 3:0. Svi golovi na utakmici postignuti su između 14. i 19. minuta, prvi je postigao Mikael Estrada, a naredna dva Ener Valensija.

Nekoliko sati ranije Urugvajci su na svom terenu odigrali 0:0 sa Kolumbijom, koja je peta na tabeli sa 14 bodova.

U poslednjem meču, Peru je pobedio Čile sa 2:0 i tako zadržao nadu za plasman na Svetsko prvenstvo. Peru je na sedmom mestu na tabeli sa 11 bodova, dok je Čile osmi sa sedam.

Četiri najbolje reprezentacije plasiraće se na Svetsko prvenstvo 2022, dok će petoplasirani tim u doigravanje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO – O dizanju Piksija u vazduh, bežanju Sliškovića, čuvanju Deja i „dozvoli za ubijanje“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar