Dani Alves; Foto: EPA-EFE/Fernando Bizerra

Olimpijska reprezentacija Brazila u fudbalu savladala je mladu reprezentaciju Ujedinjenih Arapskih Emirata sa 5:2 u generalnoj probi pred put na Olimpijske igre odigranoj u Novom Sadu.

PROČITAJTE JOŠ...

Brazilci su kao bazu za pripreme pred odlazak u Tokio odabrali Srbiju, a „karioke“ su poslednji meč odigrale protiv selekcije UAE.  Iako je pobeda bila ubedljiva, do Brazilci su do nje došli znatno teže od očekivanog, pošto su od 21. minuta gubili nakon autogola Nina, čime je kažnjena serija promašaja Brazilaca.

U finišu prvog dela Južnoamerikanci su uspeli da poravnaju preko Karlosa, da bi UAE ponovo poveli početkom drugog dela, kada je Alnakubi ostao sam na petercu i loptu samo sproveo u mrežu.

Ipak, od tog trenutka Brazil je zaigrao znatno ofanzivnije, pa je u periodu od 78. do 84. minuta postigao tri gola, a potom u sudijskoj nadoknadi potvrdio ubedljivo pobedu.

Interesantno je takođe da je Brazilce kao kapiten predvodio bivši fudbaler Barselone i sadašnja uzdanica Sao Paula, Dani Alveš.

Aktuelni olimpijski šampioni nalaze se u grupi sa Nemačkom, Obalom Slonovače i Saudijskom Arabijom. Početak fudbalskog turnira zakazan je za dan pre zvaničnog otvaranja najmasovnijeg sportskog takmičenja, 22. jula.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar