Lionel Mesi, Nejmar, Brazil - Argentina
Lionel Mesi, Nejmar, Brazil - Argentina; Foto: EPA/Antonio Lacerda

Vri u Južnoj Americi.

Fudbalska konfederacija Brazila ostala je pri stavu da neće igrati suspendovanu kvalifikacionu utakmicu za Svetsko prvenstvo protiv Argentine, saopštivši danas da su rizici preveliki uoči turnira u Kataru.

PROČITAJTE JOŠ...

Kvalifikacioni meč između Brazila i Argentine je pre skoro godinu dana prekinut posle šest minuta zbog kršenja protokola o korona virusu četiri argentinska igrača.

Fifa je kaznila fudbalske saveze obe zemlje i zahteva da se utakmica odigra.

Brazilska konfederacija i argentinska federacija odbijaju da odigraju meč i slučaj su predale sudu za sportsku arbitražu, koji bi trebalo da donese odluku u avgustu.

„Selektor Brazila Tite ne želi da se igra meč zbog prevelikog rizika od povreda, suspenzija i potencijalnog bojkota Argentinaca“, izjavio je predsednik brazilske konfederacije Ednaldo Rodrigez.

Utakmica bi trebalo da bude odigrana u septembru, ali FIFA još nije odredila tačan datum.

„Uložiću sve napore da se ova utakmica ne odigra. Naš prioritet je da osvojimo svetsko prvenstvo u Kataru“, dodao je Rodrigez.

Brazil i Argentina su se kvalifikovali na Mundijal bez obzira na ishod ovog meča.

Brazil će u Kataru igrati u grupi G zajedno sa Srbijom, Švajcarskom i Kamerunom, dok je Argentina u grupi C sa Meksikom, Poljskom i Saudijskom Arabijom.

BONUS VIDEO Erling Holan se obrukao, promašaj karijere Norvežanina

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Komentari

Svi komentari (0)