Foto: EPA-EFE/Mauri Ratilainen

Madriđani dominirali.

Fudbaleri Real Madrida osvojili su Superkup Evrope pobedom nad Ajntrahtom iz Frankfurta rezultatom 2:0.

Nakon sporog početka, u 12. minutu je viđena prva šansa, kada je Tibo Kurtoa uspeo da zaustavi šut Jespera Lindstrema nakon sjajne akcije tima iz Nemačke, ali bi gol svejedno bio poništen zbog ofsajda.

Dva minuta kasnije nova šansa za Nemce nakon greške Ferlanda Mendija, Daiči Kamada je došao do lopte, izašao sam ispred Kurtoea, ali je golman Madriđana bio maestralan i sačuvao mrežu.

Tri minuta kasnije Karim Benzema je asistirao Vinisijusu Žunioru, ali je Tuta, štoper Ajntrahta, sačuvao „leđa“ Kevinu Trapu, golmanu Ajntrahta.

No, nakon toga je usledilo novo zatišje koje je potrajalo do 37. minuta, kada je centaršut Tonija Krosa iz kornera Benzema poslao nazad ka prvoj stativi gde je bio Kazemiro. I on je uspeo da dobije vazdušni duel, a Davidu Alabi nije bilo teško da iz neposredne blizine pogodi gol rivala.

Imao je Real još jednu šansu pre kraja poluvremena, kada je Kros veoma lepo asistirao za Benzemu, ali Francuz nije bio precizan.

U drugom delu prvo je Lindstrem, nakon serij driblinga, propustio da centrira iako je bilo više igrača Ajntrahta u kaznenom prostoru nego fudbalera Reala, potom je Vinisijusov pokušaj izblokiran u 55. minutu, a prečka koju je pogodio Kazemiro nakon pasa Luke Modrića i fantastičnog udarca sa distance bila je samo uvod u drugi gol u mreži Ajntrahta.

Vinisijus je kreirao, Benzema bez milosti realizovao akciju, pa je u 65. minutu bilo rešeno pitanje pobednika.

Benzema je tako došao do brojke od 324 gola u dresu Reala i prestigao Raula (323), a jedini na listi najboljih strelaca tima iz Madrida koji se nalazi ispred Francuza je Kristijano Ronaldo sa neverovatnih 450 golova.

Real je prednost sačuvao do kraja i osvojio Superkup Evrope po peti put u istoriji.

BONUS VIDEO Navijači Reala prave haos u metrou