Foto: EPA-EFE/Sebastiao Moreira

Utakmica između Argentine i Brazila prekinuta je na smom početku nakon što su policijske snage ušle na teren kako bi privele četvoricu igrača Argentine.

PROČITAJTE JOŠ...

Oni su navodno lagali pri ulasku u Brazil, zbog čega su policajci prekinuli duel kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a nakon intervenciej federalnih službi Argentinci su napustili igralište.

Brazil je u okviru 6. kola trebalo da odmeri snage sa Argentinom, ali je taj meč, prvobitno zakazan za 30. mart, odložen za 5. septembar.

U toku je bio šesti minut susreta kada su na teren kročili predstavnici Federalne policije Brazila kako bi privela Emilijana Martineza, Kristijana Romera, Đija Lo Selsa i Emeilijana Buendija. Igrači Argentine su probali da spreče policajce da dođu do njihovih saigrača, nakon čega je ispala manja gužva.

Gledajte kvalifikacije za Svetsko prvenstvo na SBB i EON platformi

Utakmice kvalifikacija za Svetsko prvensrvo ekskluzivno su dostupne za sve SBB korisnike, na EON, TotalTV i D3 platformama. Možete ih pratiti i ukoliko niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže! (PROMO)

Četiri minuta kasnije, Argentinci su napustili teren u Sao Paulu.

22:30 Oglasila se Anvisa, organizacija koja je prekinula utakmicu

„Anvisa smatra ovu situaciju zdravstvenim rizikom, i zamolila je lokalne zdravstvene vlasti da odrede momentalni karantin za igrače, koji su time sprečeni u učestvovanju u bilo kakvoj aktivnosti, i koji bi zbog toga trebalo da budu sprečeni da borave na teritoriji Brazila“, stoji u saopštenju ove organizacije koje je prenela agencija Rojters.

22:03 Haos mogao da bude sprečen

Argentinci su veče pre utakmice trenirali na stadionu na kom je meč odigran, pa je nejasno zašto brazilske vlasti nisu reagovale tad?

21:45 Meč je definitivno prekinut

Fudbala više neće biti večeras u Sao Paulu, preneo je Telemundo Deportes.

21:35 Snimak početka haosa

21:30 Šta je uzrok?

Prema informacijma koje su preneli inostrani mediji, do prekida je došlo na zahtev zdravstvenih vlasti u Brazilu, koje su potražile pomoć federalne policije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram