Foto: AP Photo/Andre Penner

Utakmica između Argentine i Brazila prekinuta je posle samo sedam minuta kada su zbog nepoštovanja zdravstvenog protokola četvorica gostujućih fudbalera odvedena sa stadiona, a njihovi saigrači odlučili da ne nastave meč.

PROČITAJTE JOŠ

Čitava situacija je izazvala brojna negodovanja, a iza kulisa se odvijala prava drama.

Mnogima nije bilo jasno zašto se čekalo da utakmica počne, a za sve je kriva Anvisa, brazilska institucija za borbu protiv pandemije koronaviusa.

Četvorica fudbalera koji su doputovali iz Engleske – Đovani Lo Selso, Kristijan Romero, Emilijano Buendija i Emilijano Martinez su prema protokolu koji važi za putnike iz Velike Britanije morali u karantin na 14 dana.

Prema tvrdnjama iz Anvise, oni su u zemlju ušli nakon falsifikovanih izjava da su došli iz Venecuele i da nisu 14 dana boravili u nekoj od spornih zemalja, a ne Velike Britanije, što je utvrđeno proverom pasoša.

Iz Anvise su objasnili da su oni pokušali već u hotelu da dođu do pomenute četvorice , ali su zakasnili jer se autobus sa igračima uputio ka stadionu. Tada kreću pregovori da pomenuti fudbaleri dobiju specijalni status, što su prihvatili svi osim predstavnika Anvise, koji odlučuju da krenu ka stadionu.

Na putu do tamo ih hvata gužva i kasne da na vreme pre početka utakmice zaustave spornu četvorku.

Zbog toga je sve kulminiralo na samoj utakmici kada u sedmom minutu predstavnici Anvise, zajedno sa pripadnicima federalne policije ulaze na teren i prekidaju meč zbog čega nastaje opšti haos.

Dodatan problem za Argentince  je nastao i zbog činjenice da pri povratku u Britaniju moraju da odrade desetodnevni karantin, a u pomoć je stigla Hrvatska.

Fudblaeri Aston Vile Buendija i Martinez će odmah krenuti u Hrvatsku, dok če Romero i Lo Selso ostati da odigraju meč protiv Bolivije.

Gledajte kvalifikacije za Svetsko prvenstvo na SBB i EON platformi

Utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo ekskluzivno su dostupne za sve SBB korisnike, na EON, TotalTV i D3 platformama. Možete ih pratiti i ukoliko niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže! (PROMO)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar