Branislav Veljković Foto: FK Vojvodina

Velika tuga za srpski fudbal.

Preminuo je Branislav Veljković, nekadašnji golman Vojvodine, i član prve šampionske generacije iz sezone 1965/1966.

PROČITAJTE JOŠ

Vodio je borbu sa opakom bolešću, a preminuo je u Domu za stare u Futogu, gde je boravio prethodne četiri godine.

Komemoracija će biti održana od 12.00.

Veljković je rođeni Beograđanin, a karijeru je počeo u OFK Beogradu. Nakon Bačke je stigao u Vojvodinu 1963. godine i u njoj proveo pet godina.

U šampionskoj sezoni je bio u protokolu na svakoj utakmici, ali je branio samo na dve.

U tom trenutku je prvi golman kluba bio Ilija Pantelić, jedan od najboljih golmana Jugoslavije. Kasnije je nastupao za RFK Novi SAD, a nastupao je za DOC (kasnije Utreht), a od 1969. do 1972. godine je igrao u Turskoj u Adanasportu i Mersinu.

Igrao je u Kaciju iz Kuvajta sa kojim je osvojio kup, onda ga je put naneo u Iraklis iz Soluna. Karijeru je završio u Slaviji iz Novog Sada 1976. godine. Postao je viši fudbalski trener 1984. godine kada je diplomirao na Fakultetu fizičke kulture u Novom Sadu. Bio je u stručnom štabu Ilije Pantelića i trener mlađih kategorija. Kao trener je radio u Jemenu i Gabonu.

„Branislav Veljković je živeo u Novom Sadu. Bio je omiljen lik u fudbalskim krugovima. Duhovit, inteligentan, vedar i kada se sudbina poigravala sa njime odisao je pozitivnim vibracijama i energijom“, poručili su iz FK Vojvodina.

View this post on Instagram

A post shared by FK Vojvodina (@fk_vojvodina)


Članovi šampionske generacije Vojvodine iz sezone 1965/1966

Ilija Pantelić, Branislav Veljković, Žarko Nikolić, Stevan Sekereš, Ivica Brzić, Mladen Vučinić, Stevan Nešticki, Dimitrije Radović, Tonče Stamevski, Rajko Aleksić, Silvester Takač, Vasa Pušibrk, Vladimir Savić, Dobrivoje Trivić, Đorđe Pavlić, Radivoj Radosav, Adolf Lambi, Veljko Aleksić, Đorđe Milić, Dragan Surdučki i Anđelko Marinković.

BONUS VIDEO Glupost Morate i poništeni gol za vođstvo Španaca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar