Branislav Ivanović; Foto: EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV

Bivši kapiten fudbalera Srbije Branislav Ivanović našao se u idealnom timu ruske Premijer lige u sezoni 2019/20. Prosečna ocena defanzivca Zenita iznosi 7,16 prema sajtu Sofascore.

Godine su za Branislava Ivanovića samo broj, i ne mogu mu ništa. Tridesetšestogodišnji defanzivac Zenita odigrao je 21 utakmicu ove sezone uz tri postignuta gola, a osim njega iz tima iz Sankt Peterburga, još četvorica fudbalera našla su mesto u idealnih 11 ruskog prvenstva.

Foto Printskrin Sofascore

Nekadašnji stub i kapiten fudbalera Srbije, kog nije bilo u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, jer je neko navodno procenio da je mator i da ne može da pomogne „orlovima“ na putu ka EP, proveo je na terenu 1.681 minut.

Ivanović je značajno doprineo da njegov Zenit posle 22 odigrana kola bude prvi na tabeli sa devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Lokomotivu iz Moskve.

Najbolji fudbaler u dosadašnjem delu sezone je napadač Zenita Artjom Dzjuba, koji je postigao 13 golova i sa prosečnom ocenom 7,56 najbolji je igrač Premijer lige.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram