Foto: Screenshot Reddit DaveBensonPhilips

Roberto de Zerbi je po mišljenju mnogih jedan od najboljih trenera današnjice. Ono što je uspeo da uradi u Brajtonu se baš retko viđa u savremenom fudbalu.

Podsmevali su mu se mnogi kada je preuzeo Brajton, ipak, uspeo je da prebrodi taj težak početak i da napravi od Brajtona klub koji igra fudbal koji mnogi određuju kao perfekciju.

PROČITAJTE JOŠ

Brajton je savladao Mančester junajted na „Old Trafordu“ sa 3:1 u petom kolu Premijer lige. Prvi pogodak postigao je Dani Velbek, bivši igrač „crvenih đavola“ u 20. minutu, onda je Paskal Gros pogodio u 53 za 2:0, Žoao Pedro je pogodio sa 3:0 u 71. minutu. Mejbri je samo uspeo da ublaži poraz dva minuta kasnije.

Brajton je sada treći na tabeli jer je upisao četiri pobede u pet mečeva, a posebno je bilo zanimljivo kako je Gros upisao pogodak. Ne zbog te egzekucije već zbog toga što je pre tog gola Brajton imao čak 30 dodavanja, a akcija je krenula od golmana Džejsona Stila. Pogledajte kako je izgledala ta akcija.

Od kada je De Zerbi došao u klub upisao je 23 pobede, devet remija i 12 poraza (ukupno 44 susreta) i odveo je klub u Ligu evrope. Brajton prosečno ima posed lopte od 62 odsto, a protiv velike šestorke u Premijer ligi ima osam pobeda u 15 mečeva.

BONUS VIDEO Majstorije iz kolevke fudbala: Siđi do reke, pa da raspalimo po lopti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar