Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Romelu i Džordan Lukaku su braća na koju su fudbalski klubovi dosad potrošili najviše novca kada su u pitanju transferi, čak 207,56 miliona evra, a mesto u top 10 zauzeli su i Srbi - Nemanja i Uroš Matić.

Opšte poznata stvar je da fudbaleri „masno“ zarađuju, još kada imate rođenog brata koji se takođe bavi najvažnijom sporednom stvari na svetu, onda ne morate da brinete za budućnost… Ni vi, ni vaša porodica, deca, unuci…

Specijalizovani fudbalski sajt koji se bavi vrednostima fudbalera „Transfermarkt.de“ izračunao je da su na tronu po dosadašnjim realizovanim transferima braća Lukaku.

Naravno, Romelu Lukaku je tu povukao daleko više, s obzirom na to da su klubovi za usluge ubojitog golgetera Intera, koji je pre toga bio član Mančester junajteda, Čelsija, Evertona i Anderlehta, ukupno izdvojili 203,56 miliona evra.

S druge strane, na levog beka Lacija izdvojeno je svega četiri miliona evra. On je pre Rima branio boje Ostendea i Anderlehta.

Foto: EPA/JULIEN WARNAND

„Familji Lukaku“ koja je na tronu, u leđa gledaju Kilijan Mbape i njegov usvojeni brat Žires Kembo Ekoko iz Bursaspora.

Superstar Pari Sen Žermena i pomenuti Ekoko, nisu u krvnom srodstvu, pošto je porodica Mbape usvojila 32-godišnjeg napadača turskog kluba, koji je kao dete emigrirao iz Konga u Francusku.

Klubovi su tokom njihovih dosadašnjih karijera izdvojili za njihove potpise ukupno 183,7 miliona evra.

Pogađate, čak 180 miliona „otpada“ na Kilijana jer su „sveci“ toliko iskeširali Monaku krajem avgusta 2017. godine za krilnog napadača kog odavno traži Real iz Madrida.

U slučaju da ovog leta dođe do transfera, braća Mbape preskočila bi Romelua i Džordana Lukakua, te se osamila na vrhu.

Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Bronzana medalja rezervisana je za belgijski „burazerski tandem“, gde je razlika drastično manja od prva dva primera. Klubovi su na braću Azar – Edena i Torgana potrošli ukupno 170,5 miliona evra.

As Reala koji nikako da proradi, otkako je došao iz Čelsija prošle godine i postigao samo jedan gol na 15 utakmica, koštao je Madriđane i londonske „plavce“ ukupno 135 miliona evra.

PROČITAJTE JOŠ

Preostalih 35,5 miliona evra odlaze na vezistu Borusije iz Dortmunda – Torgana Azara.

Na red stiže i vrela argentinska krv, braća Gonzalo i Federiko Iguain, čiji su dosadašnji potpisi klubove koštali 161,48 miliona evra.

Logično, transferi udarne igle Juventusa, popularnog „El Pipite“, koji je pre torinske „stare dame“ predvodio napade Milana, Napolija, Reala i River Plate, iznosili su 159 miliona evropskih novčanica, dok je na daleko manje poznatog brata Federika, otišlo svega 2,48 miliona evra. A promenio je čak sedam klubova…

Drastična je razlika u potrošenim milionima, ali sve to jasno ukazuje na razliku u talentu i klasi.

Peto mesto zauzeli su Francuzi – braća Lukas i Teo Ernandez, koji su koštali klubove 124 miliona evra.

Lukas Ernandez; Foto: EPA-EFE/FELIPE TRUEBA

Standardni defanzivac Bajern Minhena, koji je pre toga branio boje Atletiko Madrida, koštao je klubove ukupno 80 miliona evra, dok su preostala 44 miliona otišla na Tea Ernandeza, aktuelnog levog beka Milana, pre toga Real Sosijedada, Real Madrida i Alavesa.

Šesto mesto rezervisano je za „familiju Pogba“ – 105,5. Nadmeni Francuz iz redova Mančester junajteda – Pol Pogba koštao je klubove 105 miliona evra, a daleko manje poznat brat Florentin, plaćen je svega 500.000 evra.

Potom slede braća Benteke (87,75)  – Kristijan (87,65 miliona evra) i Džonatan Benteke (100.000 evra), dok je osmo mesto rezervisano za penzionisanu braću Rija i Antona Ferdinanda – 83,13 miliona evra. Nekadašnji kapiten Mančester junajteda bio je „lokomotiva“ u ovom paru sa 83,13 miliona, a nekadašnji defanzivac Vest Hema i Sanderlenda Antona koštao je klubove 11,13 miliona evra.

Mesto u top 10 najplaćenije braće kada su transferi u pitanju, zauzeli su i Srbi! Braća Nemanja i Uroš Matić, našla su se na devetoj poziciji.

Vezni fudbaler Mančester junajteda koji je pre toga bio član Čelsija, Benfike, Vitesea i Košica, koštao je klubove 79,45 miliona evra, dok su potpisi člana danskog Kopenhagena, koji se posle Austrije iz Beča našao na pozajmici u Apoelu iz Nikozije, koštali svega tri miliona evra.

I poslednje deseto mesto zauzeli su Samjuel (78,5) i David Eto (500.000 evra) – 79 miliona evra.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare