Djurovski
Foto: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Bivši fudbaler i trener Crvene zvezde Boško Đurovski izjavio je su veterani crveno-belih aktivni i u vanrednim okolnostima zbog koronavirusa.

Ðurovski kaže da se jedan deo njih starosne dobi preko 65 godina, striktno se pridržavaju izolacije, a da ne bi menjali svakodnevicu i druženje u svojim prostorijama na stadionu „Rajko Mitić“, ostvarili su konekciju preko Viber grupe.

„Napravili smo grupu na društvenoj mreži, spojili smo se svi tako da smo u ovom vanrednom stanju onlajn tokom celog dana. Uglavnom smo vitalni, a mi mlađi od 65 godina smo im na usluzi da im pomognemo i donesemo nešto ako treba“, rekao je Ðurovski za klupski sajt.

Kako ističe 58-godišnji Ðurovski, svi veterani su za sada zdravi, većina je vitalna, oni stariji imaju ko o njima da brine, pa im druženje na Viber grupi ipak služi za razbibrigu.

„Šalimo se, postavljamo klipove, neke stare slike, budimo uspomene. Spojilo nas nekako ovo zlo vreme, humaniji smo, druželjubiviji. Trudimo se da budemo samo pozitivni. Obnovio sam kontakte sa nekim saigračima koje dugo nisam čuo. Vuče te nešto da pozoveš broj, pitaš ih za zdravlje, da im se nađeš. Danas su lepa reč i malo optimizma dovoljni da popraviš dan i sebi i drugima“, rekao je Ðurovski i dodao da je samo bitno da su svi disciplinovani.

„Mi smo starija garda pa smo nekako u tom duhu i bili vaspitavani. Mnogo je važno da u ovo vreme sedimo kod kuće, da čuvajući sebe sačuvamo i one najbliže i da poštujemo zakon, donete propise. U zavisnosti od discipline našeg naroda ova epidemija će trajati duže ili kraće.“

Ðurovski je rekao i da mu nedostaju svakodnevne duge šetnje, mada kako kaže, ide do najudaljenije prodavnice u nabavku, ali da mu nije dosadno u kući.

„Najviše mi nedostaje unuka. Ćerka je porodicom na Dorćolu i rešili smo da smanjimo viđanja pa se gledamo preko video poziva. Uglavnom mi nije dosadno, imam to virtuelno druženje sa veteranima, čitam. Odgledam informativni program, pa zatim filmove i pomažem mojoj Zorici u kući. Uglavnom idem u nabavku jer sam navikao da budem aktivan. U zgradi su mi susedi mlađi ljudi, a imamo jednog starijeg komšiju kome odem u nabavku kad mu zatreba. Čovek uvek sebi može da nađe zabavu u stanu, da popravi ili promeni nešto što odlaže mesecima, sredi garderober, cipelarnik, podrum… Moramo da sačuvamo zdravlje u ovom vreme epidemije, kako fizičko tako i mentalno i da iz ovog vremena izađemo sa što manje posledica. Apel svima, ostanite kod kuće, poštujte propise, budite uredni i zadržite vedar duh“, zaključio je Đurovski.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram