Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Izvršni direktor Borusije Dortmund Hans-Joakim Vacke rekao je da neće morati da prodaju fudbalere, jer je klub u komfornoj poziciji kada je reč o finansijskom poslovanju.

„Kada je počela pandemija, nismo imali dugova. Niti jedan evro. Zbog toga smo u komfornoj poziciji. Nećemo morati da prodajemo igrače i to je važno“, rekao je Vacke za BBC.

PROČITAJTE JOŠ

Borusija Dortmund će ove srede (21) igrati protiv Mančester sitija revanš četvrtfinala Lige šampiona.

Upravo je Siti jedan od klubova koji su zainteresovani za igrače Borusije, a posebnu pažnju privlače Erling Holan i Džejdon Sančo.

„Bogati klubovi moraju da znaju da kada žele igrača Borusije, imaju dve mogućnosti. Prva je da im ja kažem da nemaju šanse, a druga je da im odgovorim ‘ovo je cena’. Oni onda treba da znaju da će samo za toliko dobiti fudbalera“, naveo je Vacke.

Siti je prošlog leta želeo da dovede Sanča i cena je bila 100 miliona evra. Holan privlači posebnu pažnju ove sezone, a Vacke je rekao da se umorio od nagađanja.

„Sistem kluba funkcioniše fantastično, ali je teško razviti tim jer posle dve ili tri godine, ako mladi fudbaleri igraju dobro, poput Holana i Sanča, odmah se javljaju najveći evropski klubovi koji žele da ih kupe. Ali, to je realnost i jedini put za Borsuiju“, rekao je Vacke.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)