Foto: REUTERS/Carlos Osorio

Slaviće Kanada Milana Borjana, a golman Crvene zvezde, nakon Lige šampiona, imaće šansu da zaigra na jedinom većem takmičenju - Svetskom prvenstvu, pošto je njegova reprezentacija pobedom nad Sjedinjenim Američkim Državama došla na korak do najvećeg uspeha u istoriji - 2:0.

Retko ko je mislio da će Kanađani uspeti da se, u konkurenciji Meksika, SAD, pa čak i Kostarike i Jamajke, domognu jedne od tri pozicije, ali su četiri kola pre kraja došli u situaciju da ih samo čudo neće odvesti u Katar.

A za sve to „kriv“ je Borjan.

No, krenimo od početka. U sedmom minutu meča lepu akciju Kanađana Kajl Larin je okončao preciznim udarcem i doneo vođstvo domaćoj selekciji

Od tog momenta SAD je krenula žestoko, sve su jače opsedali gol Kanađana, ali je Borjan bio nesavladiv. Posebno se Zvezdin čuvar mreže istakao u 43. minutu, kada je Veston Mekini nakon kornera skočio i glavom poslao loptu pod prečku, kada je Borjan maestralnom intervencijom sprečio izjednačenje.

U drugom poluvremenu Amerikanci su pretili, ali nisu uspeli da postignu gol, da bi kazna usledila u poslednjim momentima nakon kontre i sjajne realizacije Sema Adekugbea.

Ovom pobedom Kanada je došla do 22 boda, četiri više od prvoplasirane selekcije SAD, pet od Meksika, osam od Paname, a čak deset od Kostarike, koja je na petom mestu. Doduše, samo SAD imaju deset utakmica, dok preostalih šest selekcija ima po utakmicu manje.

Do kraja Kanađane očekuju još četiri utakmice – protiv El Salvadora 2. februara, Kostarike 24. marta, Jamajke 27. marta i Paname, 30. marta, a ukoliko bi se poklopili određeni rezultati (pobeda Meksika nad Panamom i Jamajke nad Kostarikom), Borjan i saigrači bi već početkom februara i matematički mogli da obezbede mesto na smotri najboljih svetskih reprezentacija.

BONUS VIDEO Vuletić: Kako su prodati Dušan Vlahović i Strahinja Pavlović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare