Foto: EPA-EFE/Mats Torbergsen

Počela poslednja runda kvalifikacija za Ligu šampiona.

Odigrano je prvih 90 minuta na tri utakmice plej-ofa za plasman u Ligu šampiona, a korak ka elitnom takmičenju napravili su Bodo Glimt pobedom nad Dinamom iz Zagreba (1:0), Kopenhagen trjumfom nad Trabzonom (2:1), dok su Rendžers i PSV odigrali nerešeno, 2:2.

PROČITAJTE JOŠ...

Bili su svesni u Dinamu da ih očekuje težak zadatak protiv ekipe koja je prošle sezone pružila sjajne partije u Ligi konferencija, a da onih 6:1 protiv Rome nije bila slučajnost pokazali su i u prvoj utakmici protiv „modrih“.

Ne samo da su slavili sa 1:0, već su propisno nadigrali favorizovane Hrvate, o čemu najbolje svedoči broj šuteva ka golu rivala – Bodo Glimt ih je uputio 19, dok je Dinamo imao deset.

Od tih 19 samo dva su, doduše, išla u okvir, ali je jedan od njih, i to šut Amala Pelegrina u 37. minutu, bio koban po goste. Pelegrino je sjajno ispratio centaršut i lepim udarcem glavom loptu zakucao po sredini gola u mrežu za veliku radost svog tima.

Foto: EPA-EFE/Claus Bech DENMARK OUT

Kopenhagen je protiv Trabzona nakon 48 minuta igre imao dva gola viška, pošto je u 9. minutu Viktor Klason asistenciju Rasmusa Falka pretvorio u 1:0, da bi vođstvo duplirao Lukas Lerager nakon kornera i odbitka.

Gol nade Turcima doneo je Anastasios Bakašetaš u 79. minutu, i to uz dosta sreće, pošto je njegov udarac sa distance zakačio jednog od igrača danskog tima, promenio pravac i završio u golu.

Foto: Richard Callis/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Najviše pažnje privukao je duel Rendžersa i PSV-a, a duel u Škotskoj nije razočarao. Poveli su Holanđani preko Ibrahima Sangarea, koji je u 37. minutu odbitak u kaznenom prostoru zakucao u mrežu, ali je tri minuta kasnije Džejms Tavernije asistirao za Antonija Čolaka, a Hrvat doneo svom timu poravnanje.

U drugom delu meča prvi „udarac“ zadao je škotski tim preko Toma Lorensa, koji je sa velike udaljenosti raspalio po lopti iz slobodnog udarca, golman PSV-a je očajno reagovao te je Rendžers došao do preokreta, ali je u 78. minutu Armando Obispo bio najviši u skoku i glavom pogodio za 2:2.

Revanš mečevi su na programu za osam dana, 24. avgusta.

Liga šampiona, 1. utakmica plej-ofa kvalifikacija

Utorak

Bodo/Glimt – Dinamo Zagreb 1:0 (1:0)

(Pelegrino 37)

Kopenhagen – Trabzon 2:1 (1:0)

(Kleson 9, Lerager 48 – Bakasetas 79)

Rendžers – PSV 2:2 (1:1)

(Čolak 40, Lorens 70 – Sangare 37, Obispo 78)

Sreda

18:45 Karabag – Viktorija Plzenj

21:00 Dinamo Kijev – Benfika

21:00 Makabi Haifa – Crvena zvezda

BONUS VIDEO Navijači Zvezde u Jermeniji, natpis „Kosovo je Srbija“ na tribinama

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar