Kelin Akosta Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Utakmica Čikago Fajera i Montreala u okviru 4. kola američkog MLS šampionata veoma lako bi mogla da ostane upamćena kao jedna od najluđih ne samo ove sezone već i u dosadašnjem toku 21. veka - što zbog nestvarnog preokreta, što zbog bizarnog gola u poslednjoj sekundi utakmice kojim je on kompletiran.

Čikago je na stadionu „Sodžer fild“ dočekao Kanađane, a favorizovani Montreal je prvi „zadao udarac“ iskoristivši dva penala, preko Matijasa Kokara u 7. i 12. minutu.

PROČITAJTE JOŠ..

Uspeo je Čikago da smanji na 2:1 u osmom minutu nadoknade prvog poluvremena preko Marena Hajle Selasijea, koji je iskoristio očajno postavljanje golmana rivala.

U 70. minutu Dominik Jankov je iskoristio prelep pas Žozefa Martineza petom i povećao na 3:1, pa se činilo da će bodovi put Kanade.

No, u 82. minutu Rahim Edvards je dobio crveni karton, dva minuta kasnije sa penala Brajan Gutijerez je smanjio na 3:2 i meč uveo u neizvesnost.

Usledila je poduža nadoknada u kojoj je posle pet mintua Hugo Sajpres poravnao na 3:3, da bi u devetom minutu dodatnog toka utakmice Kelin Akosta postigao najluđi gol godine.

Akosta je pokušao da loptu sa svoje polovine pošalje ka desnom krilu, kada se u sve umešao vetar. Dok je lopta letela nalet vetra je promenio njen pravac, pa je umesto ka aut-liniji ona krenula ka kaznenom prostoru, prevarila i golmana Džonatana Sirou i završila u mreži.

Čikagu je ovo inače bila prva pobeda u sezoni i ima četiri boda posle četiri utakmice, dok Montreal posle dobrog početka ovim porazom zaostaje za prvoplasiranim Interom iz Majamija i drugoplasiranim Kolumbus Kurom na tabeli Istočne konferencije uz sedam osvojenih bodova.

BONUS VIDEO Bizaran autogol Pepea

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar