Erik Abidal
Foto: EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Čim je pokrenuta istraga postalo je jasno da "gde ima dima, ima i vatre".

Slučaj Erika Abidala dobio je novu epizodu, pošto je stigao medicinski nalaz koji pokazuje da između njega i Žerara Armanda ne postoji rođačka veza.

PROČITAJTE JOŠ:

Tako piše El Konfidensijal, a prenose Figaro i Marka. Shodno tome, Armand nije mogao da mu donira jetru 2012, dok je Abidal bolovao od kancera jetre.

Transplantacija ovog organa mu je spasila život, pa je Abidal kasnije uspeo da se vrati fudbalu i da odigra još sezonu u Monaku i kratku epizodu u Olimpijakosu pre penzionisanja 2014.

Nekada slavni francuski fudbaler i as Barselone je pod sumnjom da nije dobio jetru od rođaka, već da je bio deo međunarodne organizovane mreže trgovine organima.

Zbog toga je otvorena istraga 2017. godine na zahtev kancelarije Javnog tužioca, ali i Nacionalne organizacije za transplantaciju.

Istraga je zatvorena 2018. zbog nedostatka dokaza, ali je potom opet pokrenuta na osnovu snimaka prisluškivanja.

Veruje se da je organ pribavljen ilegalno, što su demantovali i Abidal i Barselona, tvrdeći da je do njega jetra dospela legalnim kanalima.

Inače, u Barseloni je u to vreme predsednik bio Sandro Roselj, koji je takođe pod istragom uz nekadašnjeg direktora Huanha Kastilja, zbog navodne ilegalne trgovine organima.

BONUS VIDEO – Skandal: Tadića pogodili časom piva u glavu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar