Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Nenad Kovačević, bivši fudbaler Crvene zvezde, osuđen je na godinu dana zatvora uz šest meseci uslovno zbog prevare u iznosu od 110.000 evra dok je bio u Nimu.

Krivični sud u Nimu je doneo takvu odluku, a Kovačević, kako prenose francuski mediji, nije bio prisutan na saslušanju, kao i da ga nije zastupao advokat.

PROČITAJTE JOŠ:

Navodi se da će morati da nadoknadi 113.748 evra zajedno sa saučesnikom koji je osuđen jer mu je dostavio lažne potvrde za stanovanje.

PROČITAJTE JOŠ: Pištoljem pretio treneru nezadovoljan što mu dete ne igra

Kovačević je igrajući u Srbiji primao mesečnu naknadu u iznosu od 6.400 evra, na ime toga što je bio nezaposlen u Francuskoj.

„Optužen je zato što je primao naknadu za nezaposlene u periodu kada više nije bio na teritoriji, tačnije primao je tu naknadu uz platu dok je igrao u Srbiji“, rekao je predsedavajući suda, Žan Pjer Bandijera.

Sve to se dogodilo pošto se državna agencija „Pol Emploa“, koja ima u interesu probleme nezaposlenih, požalila na nepravilnost iz septembra 2017.

Bandijera takođe navodi da je u vreme kada je primao tu nadoknadu za nezaposlene, Kovačević imao veoma dobru platu od blizu 208 evra dnevno.

Interesantno je da je zamenik tužioca Vili Lubin tražio nalog za hapšenje, uz plaćanje dodatne kazne od 15.000 evra, ali sud to nije prihvatio.

Kovačević je za Nim igrao do 2013. do 2015. da bi se potom vratio u Zemun gde je okončao igračku karijeru.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare