Bibars Natho, Foto: Starsport

Izraelac neumoljiv sa bele tačke.

Partizan je sa lakoćom pobedio Čukarički u drugom kolu plej-ofa Superlige Srbije rezultatom 3:1 i nastavio trku sa Crvenom zvezdom za titulu, a sve se odvijalo pod dirigentskom palicom Izraelca Bibrasa Natha.

Mnogi su se pitali što je u večitom derbiju igrao samo tri minuta, a on je svojom partijom samo tri dana kasnije to pitanje učinio još aktuelnijim.

PROČITAJTE JOŠ

Gol, asistencija i sjajno izveden prekid koji je prethodio drugom ggolu Partizana samo su deo njegovog repertoara sa tog meča.

Posebnu pažnju privukao je prvim golom koji je postigao sa bele tačke u prvom poluvremenu.

Natho je iznudio penal pa ga zatim i realizovao i nastavio svoj neverovatan niz.

To mu je bio 20 pogodak sa bele tačke iz isto toliko pokušaja u dresu Partizana.

Iako je penal najveća šansa u fudbalu, svedoci smo da i najbolji znaju da ga promaše.

Zato je nejgova serija od 20 golova impresivna, a samo su retki bili u stanju da u kontinuitetu pogađaju u nizu.

Foto: EPA-EFE/VICKIE FLORES

Pre nepunih godinu dana u Engleskoj se pisalo o seriji Mohameda Salaha. Egipćanin je vezao 14 golova sa penala u dresu Liverpula što je bio najbolji učinak u 21. veku.

Od njega je u Premijer ligi bio uspešniji samo Legendarni Met Le Tisije koji je stao na broju od 24 uzastopna postignut a gola i o u dva navrata. Nakon što je prvi i jedini put promašio penal, ponovio je svoj impresivni niz.

Sjajan je u dresu Real bio Kristijano Ronaldo. Iako je tokom karijere znao da promaši i dve utakmice u nizu, u Madridu je uspeo da veže 24 penala bez greške, a niz je prekinut u polufinalu Lige šampiona 2012. godine protiv Bajerna.

Još uspešniji je bio njegov dugogodišnji saigrač Serhio Ramos koji je stao na koti 25 kada je u dresu reprezentacije španije promašio protiv Švajcarske u Ligi nacija.

Foto: EPA-EFE/EMILIO NARANJO

Šta tek reći o učinku sjajnog Rikija Lambera koji je promašio tek posle 34 uspešno realizovana penala i to u dresu Liverpula na prijateljskoj protiv Milana.

Teško da bi neki golgeterski rekord mogao da prođe bez Roberta LEvandovskog koji je u periodu od svega tri godine vezao 31 uspešno realizovan jedanaesterac.

Sa brojkom od 24 može da se pohvali i Nemac Maks Kruz koji je kao igrač Borusije Menhengladbah došao do tog skora.

Natho će imati priliku da u dresu Partizan ovaj niz postavi, a kroz karijetu je sa bele tačke bio ubitača i u Rusiji i u reprezentaciji Izraela.

BONUS VIDEO Debakl Sitija u meču sa Liverpulom u prvom poluvremenu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar