Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Bivši napadač Totenhema i Mančester junajteda, Dimitar Berbatov, smatra da bi bilo korektno da se Liverpul proglasi prvakom Engleske za ovu sezonu.

U momentu prekida, Liverpul ima prednost od 25 bodova u odnosu na drugoplasirani Mančester siti, devet kola pre kraja prvenstvene trke.

Praktično, nedostaje im svega nekoliko bodova da i teoretski budu prvi, ali kako je sezona prekinuta, neizvesna je kakva će biti njena sudbina.

Različiti su predlozi, postoji želja da se sezona nastavi, ali Berbatov kaže da ako to ne bude bilo moguće, Liverpul bi trebalo proglasiti prvakom.

„Ljudi sugerišu da se titula dodeli Liverpulu. Iskreno oni su je zaslužili i s obzirom na to kako su igrali, niko ne bi bio u stanju da ih stigne“, rekao he Berbatov.

Bugarski fudbaler, koji je u dresu rivalskog Mančester junajteda postigao 56 golova, impresioniran je igrom tima Jirgena Klopa.

„Način na koji igraju je impresivan i s obzirom na to kakav fudbal su prikazivali i koliko su u prednosti, apsolutno zaslužuju da budu prvaci. Bilo bi krajnje nekorektno da se sezona poništi i oduzme im se prilika da slave posle 30 godina“, dodao je Berbatov.

On je 2010. godine postao prvi igrač Junajteda posle 64 godine koji je u derbiju protiv Liverpula postigao het-trik. Junajted je u tom meču slavio sa 3:2.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram