Foto: EPA-EFE/Andreas Hillergren

Fudbaleri Benfike, Malmea i Jang Bojsa napravili su prvi korak ka plasmanu u Ligu šampiona pobedama nad PSV-om, Ludogorecom i Ferencvarošem.

Malme je dočekao Ludogorec i na krilima Veljka Birmančevića stigao do velikog kapitala pred revanš. Poveli su u 26. minutu golom Veljka Birmančevića, a nekadašnji krilni fudbaler Čukaričkog je iskoristio jedan skraćeni korner i savršenim udarcem doneo vođstvo svom timu.

PROČITAJTE JOŠ...

Ludogorec je do 61. minuta uspevao da zadrži makar minimalnu nadu, ali je nju sasekao Žo Inge Berge, i to nakon što je golman bugarskog tima Kristijan Kalina uspeo da kratko odbije loptu, ali samo na nogu vezisti koji je iz neposredne blizine prosledio u nebranjenu mrežu.

Benfika je protiv holandskog PSV-a slavila nakon odlično odigranog prvog poluvremena, kada su Rafa Silva u 16. minutu, odnosno Žulijan Vigl u 42. zatresli mrežu PSV-a.

Jedini strelac za Holanđane bio je Kodi Gakpo u 51. minutu igre, a kako nisu uspeli da dođu do poravnanja, na svom terenu će morati da jure zaostatak od jednog gola.

Najuzbudljiviji meč večeri odigrali su Jang Bojs i Ferencvaroš. Mađarski predstavnik je poveo u 14. minutu preko Frenka Bolija, ali je dva minuta kasnije Mesčak Ela poravnao na 1:1, potom je Vinsent Sijero doneo preokret u 40. minutu, a Julises Garsija je doneo dva gola viška u 65. minutu. Boli je u 82. minutu uspeo da smanji, ali to je bilo sve.

Revanš mečevi su na programu 24. i 25. avgusta.

U okviru kvalifikacija za Ligu Evrope, Seltik je protiv AZ Alkmara slavio sa 2:0.

Kvalifikacije za Ligu šampiona, plej-of

Malme – Ludogorec 2:0 (1:0)

(Birmančević 26, Berge 61)

Benfika – PSV 2:1 (2:0)

(Silva 16, Vigl 42 – Gakpo 51)

Jang Bojs – Ferencvaroš 3:2 (2:1)

(Ela 16, Sijero 40, Garsija 65 – Boli 14, 82)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar