Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

El Fardu Ben se još jednom odličnom partijom u dresu Crvene zvezde na revanš utakmici u okviru šesnaestine finala Lige Evrope protiv Milana (1:1) upisao u istoriju kluba i postao najbolji strani strelac crveno-belih u evropskim takmičenjima.

Napadač sa Komora je golom protiv Milana upisao je 13 pogodak u evropskim mečevima, a tim poduhvatom prestigao je dosadašnjeg najboljeg stranog strelca Ričmonda Boaćija koji je protivničku mrežu tresao 12 puta.

PROČITAJTE JOŠ

Osim što je postao najefikasniji stranac u evropskim takmičenjima, Ben će imati šansu da prestigne Ričmonda Boaćija i u broju postignutim golovima na svim mečevima u dresu crveno-belih.

Povremeni reprezentativac Gane za Crvenu zvezdu je u dva angažmana postigao 60 golova, dok ga prati Ben sa dva gola manje. Već u narednoj utakmici protiv Proletera (nedelja, 17.00), napadač sa Komora imaće priliku da prestigne Boaćija i postane najbolji strani strelac u Zvezdi ikada.

Podsećamo da je Ben prvenac u evropskim utakmicama postigao na stadionu „Rajko Mitić“ 2018. godine u pobedi protiv Spartaka u revanš utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ostaće upamćena i dva gola na gostovanju protiv Salcburga kojima je doveo Crvenu zvezdu do jednog od najvećih uspeha u novijoj istoriji kluba.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar