Foto: EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH

Beloruska Višaja liga je najjača na svetu, bukvalno! Stao je fudbal u čitavoj Evropi, čak i u Rusiji, Ukrajini, ne i u Belorusiji, gde su u subotu odigrana još dva meča prvog kola. Vitebsk je pobedio Gorodeju 1:0, identičnim rezultatom Isloh je "ukrotio" Neman.

Aleksandar Lukašenko, predsednik Belorusije, poručio je u četvrtak da fudbal neće stati u toj zemlji, uprkos pandemiji koronavirusa.

„Apsolutno sam uveren da bismo mogli više da patimo od panike nego od  samog virusa“, kratko i jasno je poručio Lukašenko, nakon čijih reči se zakotrljala „bubamara“ na startu nove sezone Višaja lige.

Utakmici Energetika i BATE Borisova, čije boje brane dvojica srpskih fudbalera Nemanja Milić i Aleksandar Filipović, prisustvovalo je 730 navijača, a gosti su poraženi rezultatom 3:1.

I nastavljeno je u subotu regularno kolo, odigrana su dva meča. Vitebsk je savladao Gorodeju , jedini gol na meču postigao je Ignatenko, tačnije, bio je to autogol napadača Gorodeje, koji je domaćinu doneo sva tri boda.

U drugoj utakmici, Isloh iz Minska, slavio je pobedu u samom finišu. Nemanu je preseduio Jansame, pogotkom u 88. minutu.

Višaja liga, 1. kolo

četvrtak
Soligorsk – Žodino 0:1 (0:0)
Energetik – BATE 3:1 (2:0)
petak
Dinamo Minsk – Ruk Brest 0:1 (0:1)
Brest – Smoleviči 1:1 (0:0)
subota
Vitebsk – Gorodeja 1:0 (1:0)
Isloh Minsk – Neman 1:0 (0:0)
nedelja
Slutsk – Slavija 12.00
Belšina – Minsk 14.00

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram