Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Katalonski gigant bi mogao da se suoči sa ozbiljnim posledicama svojih odluka iz prethodnog perioda i godina.

Evropski sud pravde je presudio da UEFA i FIFA ne mogu da ucenjuju i uslovljavaju klubove koja će takmičenja igrati, a Barselona i Real Madrid su bili deo onih klubova zagovornika Superlige Evrope.

PROČITAJTE JOŠ:

Ta ideja je zaživela s proleća 2021. godine i ugašena je od strane UEFA za tri dana, pretnjama da će klubovi koji su pokrenuli tu priču biti žestoko kažnjeni. Suština ideje o Superligi je da najmoćniji klubovi zarade više novca, a upravo taj priliv je Barseloni i više nego potreban.

Od kada je buknula pandemija koronavirusa, katalonski klub je u žiži javnosti između ostalog i zbog toga što su mu dugovi bili narasli na preko milijardu evra.

A upravo toliko bi mogla da zaradi od Superlige kojoj sada brojni drugi velikani okreću leđa i redom odbacuju tu mogućnost.

Nemci iz Di Velta pišu da Barseloni preti izbacivanje iz Lige šampiona za sezonu 2024/2025, a možda i na dve, tri sezone, a sve to usled priče da je Barsa kršila finansijsku regulativu UEFA i nije usklađivala troškove sa prihodima, što se kontroliše kroz trogodišnje cikluse.

Sada je klub iz Španije između „čekića i nakovnja“ jer ga s jedne strane pritiskaju dugovi, pa Superligu vidi kao izlaz, a sa druge strane je UEFA gde se ne zna kakve bi dalekosežne posledica proizvela odluka tima koji sa klupe predvodi Ćavi Ernandez.

On je proletos osvojio titulu u Španiji sa Barselonom, ove stvari ne idu tako dobro, pa je taj tim sada na trećem mestu sa 38 bodova iza Đirone i Real Madrida koji imaju po 45 bodova, dok Di Velt piše da su papiri slavnog kluba u potpunom haosu. Barsa je u Ligi šampiona sa 12 bodova prošla do osmine finala takmičenja gde treba da igra protiv Napolija.

BONUS VIDEO: Hari Kejn – 21 gol u prvom delu sezone

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar