Roberto Martinez
Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Pitanje je trenutka kada je Ronald Kuman postati poznat kao bivši trener Barselone. Ako je suditi po informacijama "Goal.com" poznato je i da će ga naslediti Roberto Martinez.

PROČITAJTE JOŠ

Očekuje se da Martinez završi posao sa Belgijom 10. oktobra nakon završnog turnira Lige nacija, a da onda otpočne misiju u Kataloniji.

Nakon što se završe mečevi polufinala i finale, Martinez će krenuti put Barselone.

Po informacijama španskog izdanja „Goal.com“ Martinez je dogovorio dolazak, a Barselona će kao odštetu morati da plati 1,5 miliona evra.

Obavestio je Martinez Savez da će „najverovatnije napustiti klupu“, a dogovor sa tačnim iznosom odštete jasno pokazuje da je samo pitanje trenutka kada će saradnja biti ozvaničena.

Roberto Martines; Foto: EPA-EFE/ROBERT PERRY

Treću godinu zaredom je Belgija na prvom mestu FIFA, a Martinez kao rođeni Katalonac ne može propustiti poziv Barselone.

Belgiju je odveo do trećeg mesta na svetu, a Đoan Laporta je od početka govorio da je Martinez njegov prvi favorit zat renera. Đordi Krojf, sin slavnog Johana i savetnik u Barseloni, kum je ćerki Martineza, koji je sin kum sinu mlađem Krojfu. Martinez u svom radu primenjuje filozofiju Krojfa što se savršeno uklapa u stil igre Barselone.

Osvojio je Kup sa Viganom 2013. godine, a samo par dana kasnije je ovaj klub ispao iz Premijer lige. Dobio je otkaz u Evertonu je umesto obećane borbe za Ligu šampiona stao u donjem delu tabele.

BONUS VIDEO Top 5 fudbalskih transfera 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar