EPA-EFE/Alejandro Garcia

Fudbaleri Barselone pobedili su Napoli na svom terenu sa 3:1 i tako obezbedili plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

U prvom meču u Napulju rezultat je bio 1:1, a Barselona je sada opravdala ulogu blagog favorita i slavila pred domaćim navijačima.

Već nakon 17 minuta igre bilo je 2:0 za špansku ekipu zbog golova Fermina Lozea i Žoaa Kansela, a do kraja prvog dela smanjio je Amir Rahmani. Obe ekipe su imale dobrih šansi u drugom delu, ali je Robert Levandovski rešio utakmicu nakon sjajne akcije u 83. minutu.

PROČITAJTE JOŠ:

Barselona je agresivno ušla u meč, a već u prvom minutu zapretio je Lamine Jamal sa distance, ali je lopta otišla daleko preko gola. Fermin Lopez je nastavio da stvara šanse za Barselonu, ali je i u 9. i u 15. minutu bio neprecizan. Međutim, Fermin je konačno postigao gol u 15. minutu. Igrači Barselone su sjajno kombinovali, Rafinja je poslao povratnu loptu na oko 12 metara od gola, a Lopez je izuzetno precizno šutirao i uhvatio golmana na kontra nozi.

Samo 60-ak sekundi kasnije na 2:0 povećao je Žoao Kanselo. Bio je Napoli u napadu, ali je Barselona oduzela loptu i krenula u kontru. Rafinja je pogodio stativu, ali je Kanselo natrčao na odbijenu loptu i smestio je u mrežu.

Činilo se da Barselona drži kontrolu utakmice, ali se Napoli vratio posle gola u 30. minutu i prve prave akcije. Politano je pravovremeno utrčao u prazan prostor, a onda je poslao pas ka Rahmaniju, koji je iz prve šutirao precizno i zatresao mrežu.

Barselona-Napoli Foto: LLUIS GENE / AFP / Profimedia

Ubrzo nakon toga moglo je da bude i 2:2. Di Lorenco je visoko skočio i pokušao glavom, ali je Ter Štegen fenomenalno odbranio. Kvaratskelija je šutirao sa 20-ak metara nakon kornera, ali je njegov šut završio blizu tribina.

Do kraja prvog poluvremena zapretio je još samo Levandovski, ali nije pokazao pravu snalažljivost u kaznenom prostoru.

Prvi je Napoli zapretio u drugom poluvremenu, ali je i Barselona uzvratila preko Rafinje. Gosti nisu iskoristili nesmotrenost odbrane Katalonaca u 63. minutu, a Barselonin gol u 68. je poništen zbog ofsajda Jamala. Isti igrač je i u 78. minutu šutirao iz povoljne situacije, ali nije zatresao mrežu.

Napoli je mogao da stigne do izjednačenja u 80. minutu. Olivera je veoma dobro centrirao, Lindstrom se izborio za poziciju, ali glavom šutnuo tik pored stative.

Barselona-Napoli Foto: AP Photo/Joan Monfort

Brzo je stigla kazna. Levandovski je sjajnu akciju krunisao golom za 3:1. Poljaku je ostalo da sa samo nekoliko metara ćušne loptu u mrežu, nakon što mu je Serhi Roberto sve namestio.

Olivera je pogodio prečku u 89. minutu, a Kvaratskelijin šut je prozujao pored stative u nadoknadi utakmice.

Barselona je tako postala peti tim ove sezone koji je obezbedio plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

Ovo će biti prvi put da Barselona igra u četvrtfinalu Lige šampiona nakon sezone 2019/20.


Barselona – Napoli 3:1 (2:1, prvi meč 1:1)

(Lopez 15, Kanselo 17, Levandovski 83 – Rahmani 30)

Stadion: Monžuik, Barselona, Španija. Sudija: D. Makelie.

Barselona: Ter Štegen, Kanselo, Kubarsi, Arauho, Kunde, Gundogan, Kristensen (od 60. Romeu), Lopez (od 60. Roberto), Rafinja (od 81. Feliks), Levandovski, Jamal. Trener: Ćavi Ernandez.

Napoli: Meret, Di Lorenco, Rahmani, Huan Hesus, Rui (od 64. Olivera), Angisa, Lobotka, Traore (od 78. Raspadori), Politano (od 64. Lindstrom), Kvaratskelija (od 92. Ngonge), Osimen. Trener: Frančesko Kalcona.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar