Foto: EPA/YOAN VALAT

Katalonci se pripremaju za proleće.

Fudbalski klub Barselona nalazi se u velikim problemima kada su u pitanju povrede, pa se očekuje da tim iz Katalonije bude izuzetno aktivan u narednom prelaznom roku.

PROČITAJTE JOŠ...

U Barseloni će dugo biti lišeni usluga mladog Gavija, koji je pokidao ligamente kolena, nije poznato koliko dugo će odsustvovati Markos Alonso i Pedri, a Inigo Martinez će bar neko vreme biti rovit nakon povrede tetive butine.

Iz tog razloga Katalonci žele da pojačaju konkurenciju, a izbor je pao na fudbalere koji su do skoro bili u centru javnosti na „starom kontinentu“.

Marko Verati, fudbaler Al Arabija iz Katara i Adrijen Rabio, centralni vezista Juventusa, prve su mete katalonskog giganta, kako bi popunili rupu nastalu Gavijevom povredom.

Takođe, visoko se na listi rangira i defanzivni vezista Evertona, Amadu Onana, mada je 22-godišnji Senegalac na meti i Mančester junajteda, koji ga vidi kao zamenu za Kazemira.

Kao dodatne opcije navedeni su i Radu Dragusin iz Đenove, kao štoper, zatim Đovani Lo Selso, vezista koji igra za Totenhem, i mladi Savio, 19-godišnjak iz Đirone.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar