Foto: EPA/Manuel Bruque

Teške reči lGerija Nevila.

Legenda Mančester junajteda Geri Nevil koji je kao trener radio u Španiji u ekipi Valensije, žestoko je kritikovao polsovnu politiku Barselone.

PROČITAJTE JOŠ

Katalonski gigant je u subotu prodala još 15 odsto televizijskih prava na period od 25 godina američkom investicionom fondu „Sixth Street“. Barsa je prethodno istom fondu prodala 10 odsto TV prava i tada je zaradila 207,5 miliona evra.

Koliko su dobili za još 15 odsto, iz Barselone nisu saopštili, ali španska štampa piše da je reč o približno 400 miliona evra.

To je prilično iznerviralo Gerija Nevila.

„Zašto Barselona gleda prema Superligi? Evo zašto. Očajan klub, dug 1,2 milijarde funti, prodaje svoja TV prava u narednih nekoliko godina da bi potrošio novac na igrače u nadi da će uspeti“, napisao je Nevil na društvenim mrežama.

Barselona je početkom juna morala da smanji troškove za 40 odsto, pa je predsednik Đoan Laporta smanjio broj primanja za 50 odsto i predložio da svaki novi igrač može da zaradi najviše deset miliona evra.

Barselona je do sada besplatno dovodila Andreasa Kristensena, Franka Kesija, a Robert Levandovski i Rafinja zajedno su plaćeni oko 100 miliona evra.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar