Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Barselona Atletiko Madrid su odigrali 0:0 u derbiju 35. kola španskog prvenstva i dodatno zakuvali situaciju na tabeli kada je u pitanju bobrba za titulu.

PROČITAJTE JOŠ

Sada Real Madrid ima priliku da pobedom nad Seviljom preuzme prvo mesto na tabeli, jer bi se izjednačio sa Atletikom uz bolji međusobni skor i sve bi držao u svojim rukama.

Barselona i Atletiko su posle skoro pola veka, od 1973. godine odigrali meč bez golova na Kamp Nou, a nije da nije bilo prilika za obe ekipe.

Atletiko je bio bolji na startu meča, ali Anhel Korea u 19. minutu, a kasnije u nekoliko navrata i Janik Karasko nisu iskoristili šanse za goste.

Barselona do najbolje šanse dolazi u završnici prvog dela kada Lionel Mesi posle sjajnog solo-prodora u kom je nanizao nekoliko protivničkih igrač šutirao u sam ugao, ali je Jan Oblak vrhovima rukavica uspeo da odbrani ono što je delovalo nemoguće.

Barselona je u nastavku preuzela kontrolu i uspela da stovri nekoliko opasnih situacija pred golom ekipe Dijega Simeonea, ali je šansa utakmice viđena pet minuta pre kraja.

Dembeleu je lopta pala na glavu na petercu, bio je u punom zaletu, očekivalo se da će je zakucati u mrežu, ali ju je poslao preko prečke.

Mesi je u 90. minutu izborio slobodan udarac, ali je šutirao tik pored stative i nakon toga više nije bilo vremena da se bilo šta promeni.

La Liga, 35. kolo

Alaves – Levante 2:2 (1:2)

(Pons 30, Hoselu 87 – Morales 36, 42)

Barselona – Atletiko M. 0:0

18.30 Kadiz – Ueska

21.00 Atletik B. – Osasuna

Nedelja

14.00 Hetafe – Eibar

16.15 Valensija – Valjadolid

18.30 Viljareal – Selta Vigo

21.00 Real M. – Sevilja

Ponedeljak

21.00 Betis – Granada

Petak

R. Sosijedad – Elče 2:0 (0:0)

(Elustondo 72, Ojatzabal 90+2 – ck. Guti 11)

Foto: Screenshoot

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar