Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Kada se spomene ime Lionela Mesija, prva asocijacija je Barselona. No, uprkos svemu što je postigao u dresu tima iz Katalonije, iz njega je ispraćen na način koji pre dolikuje odlasku rezerve koja je razočarala nego momku koji će ostati upamćen kao možda i najveći fudbaler koji je zaigrao na Kamp nou.

Dogovor o produžetku saradnje bio je izvestan, i Mesi i „blaugrana“ su imali želju da nastave zajedno, čekalo se samo da bude okončan Kopa Amerika kako bi sve bilo finalizovano.

A onda je usledio šok – prvo su španski mediji najavili, a potom je i sama Barselona potvrdila da Mesija neće biti u sastavu za sezonu 2021/2022.

PROČITAJTE JOŠ...

Kao što obično biva, informacija je podeljena u vidu vesti na zvaničnom sajtu kluba, ali je utisak da je to učinjeno na način koji ne priliči rastanku sa igračem koji je ostavio trag poput Mesijevog:

„Uprkos tome što su Barselona i Lionel Mesi postigli dogovor i iskazali jasnu nameru da parafiraju novi ugovor, to se neće dogoditi zbog pravila španske La Lige vezanih za registraciju igrača.

Kao rezultat ove situacije, Mesi neće ostati u Barseloni. Obe strane su izrazile duboko žaljenje jer želja igrača i kluba neće biti ispunjena.

Barselona svim srcem izražava zahvalnost igraču zbog svega što je doneo ovom klubu, i želi mu sve najbolje u nastavku njegovog kako ličnog, tako i profesionalnog života.“

Jasno je da su Katalonci želeli da saopšte da prva zvezda tima neće nastaviti svoj boravak u ovom klubu, ali je pitanje da li su mogli to da urade na iole kreativniji način od teksta koji nosi naslov „Mesi ne ostaje u Barseloni“.

PROČITAJTE JOŠ...

Klub klasu ne dokazuje samo pobedama i trofejima, već i ponašanjem prema igračima koji su bili njegov deo, a Barselona teško da će imati priliku da se ponovo oprosti od igrača koji je najzaslužniji za sve uspehe koje je ova ekipa postigla u poslednje dve decenije.

A ukoliko je i postojala vera da bi Mesi mogao da pristane na nešto manje uslove i, uprkos svemu ostane u ovom klubu, nakon što su ga, posle deset titula prvaka Španije i četiri naslova šampiona Evrope, ispratili rečima „srećno u privatnom i poslovnom životu“, to je svedeno na minimum.

Mesi će karijeru nastaviti na nekom drugom mestu, Barseloni ostaje da pokuša da se izvuče iz problema u koji se uvalila lošim poslovanjem, ali i da pokuša da izvuče pouke kako bi u nekim budućim situacijama ipak odreagovala sa bar malo više klase i stila nego što je to bio slučaj prilikom oproštajne poruke od jednog od najvećih igrača koji su nosili plavo-ljubičasti dres.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare