Foto: EPA-EFE/SIMONE VENEZIA

Mario Baloteli je poslednji u nizu fudbalera koji su reagovali na proteste u SAD koji su pokrenuti posle ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda.

Ceo tim Liverpula, zatim Markus Rašford, Pol Pogba i mnogi drugi igrači, reagovali su na događaje koji poslednjih dana potresaju SAD i ceo svet.

PROČITAJTE JOŠ:

Policajac Derek Čovin je 25. maja u Mineapolisu ugušio Flojda tako što je prilikom hapšenja duže od osam minuta klečao na njegovom vratu.

Širom SAD su eskalirali veliki nemiri, došlo je do sukoba policije i demonstranata, a Baloteli je rešio da podrži sve one koji traže pravdu.

On je na svom Instagram profilu u takozvanoj pozi „Crna moć“ dodao nekoliko haštagova za Džordža Flojda, „crni moć“, pozvavši pritom da se kaže ne rasizmu.

Kasnije je u novoj objavi poručio sledeće:

„Nemam ništa protiv majmuna jer sam sasvim siguran da je majmun pametniji od rasiste“.

Baloteli je u prošlosti često bio na meti rasista. Tako je ove godine Lacio morao da plati kaznu jer su njegovi navijači upućivali rasističke povike italijanskom fudbaleru na meču sa Brešom.

Susret je bio u prekidu nekoliko minuta dok skandiranje gostujućih navijača na stadionu u Breši nije prestalo, a balotelij je posle meča rekao da sve navijače Lacija koji su bili na toj utakmici treba da bude sramota.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar