FK Bajern
Foto: Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

U Bajernu je naizgled mirna sezona postala pravi niz košmara.

Pre 10 dana je otkaz dobio Julijan Nagelsman nakon što je prepustio prvo mesto Bundeslige, iako je pre početka 2023. godine imao 10 bodova više.

Nasledio ga je Tomas Tuhel, u prvoj utakmici je pobedio Borusiju Dortmund sa 4:2 i vratio Bajern na vrh, a onda ga je sačekao hladan tuš.

PROČITAJTE JOŠ

Kada postanete trener Bajerna očekivanja su uvek ista – dupla kruna u Nemačkoj i što bolji plasman u Ligi šampiona. Dupla kruna je ostala nedosanjani san ili bolje rečeno noćna mora jer je Frajburg u četvrtfinalu golom u 95. minutu eliminisao Bajern sa 2:1.

Frajburg je trenutno četvrti u prvenstvu, završio je grupu u Ligi Evrope na prvom mestu, ali je u Minhen stigao sa 20 poraza i tri remija u 23 meča koji su odigrani u Bavarskoj.

U prvenstvu je Bajern slavio sa 5:0, delovalo je da bi mogao da se ponovi isti scenario kada je Dajo Upamekano pogodio za 1:0 u 19. minutu.

Frajburg je najpre izjednačio preko Nikolasa Heflera, onda u 95. minutu prošao dalje golom Lukasa Helera iz penala. Džamal Musijala, tinejdžer od 110 miliona evra, igrao je rukom u svom kaznenom prostoru, te je suđen penal.

Tomas Miler, kapiten Bajerna, nije štedeo mladića.

„Neopisivo smo prazni nakon ovakve eliminacije iz Kupa! Ispasti golom iz daljine i penalom u poslednjem minutu nadoknade je ultra gorko! Je li Musijala kriv? Da, nije smeo da ide na loptu rukom, posebno ne na tom dilu terena i u samoj završnici utakmice. Ali, pobeđuemo i gubimo zajedno“, pokušao je da ublaži kritiku poslednjom rečenicom.

Džošua Kimih je bio još gori.

„Brutalno me iznerviralo što smo ovako ostali bez Kupa! Izbačeni smo, ali to je bilo nemoguće! Frajburg zapravo nije imao ništa od prilika u ovoj utakmici, tek jedan šut iz daljine i penal. Ali, pokazao je ono što mi nismo.

Frajburg je izgarao za pobjedu, a mi smo mislili da će pasti sam od sebe. Zato nam se opet dogodilo ono što je prečesto slučaj, izgubili smo nakon što smo poveli. Ova ekipa Bajerna pokazuje premalo strasti i premalo emocija.“

Keri Hau, reporter televizije Sport1 koji prati Bajern, otkrio šta se dešavalo iz zatvorenih vrata.

„Cela ekipa Bajerna se nakon debakla zaključala u svlačionicu, u koju se spustio i izvršni predsjednik Oliver Kan. Svi su van sebe i vrte glavama u neverici. Vidio sam kako Dejvis pokušava da oraspoloži šokiranog Musijalu. Čuje se kako Kimih urla: ‘Kakvo sr***, čoveče!'“

BONUS VIDEO Neobična scena za nemačke standarde: Sudija izolir trakom lepio bušnu mrežu Bajerna

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar