Džošua Kimih Joshua Kimmich
Džošua Kimih Foto: Swen Pförtner / AFP / Profimedia

Fudbaler Bajerna iz Minhena Džošua Kimih pozitivan je na koronavirus, saopštio je bavarski klub. Pored Kimiha ranije danas klub je saopštio da je pozitivan i Erik Maksim Čupo-Moting, a oba igrača su od ranije u karantinu posle bliskog kontakta sa osobama za koje se sumnja da su imale koronavirus.

PROČITAJTE JOŠ

Kimih je prošlog meseca u intervjuu rekao da još nije doneo odluku o tome da li će se vakcinisati i izrazio je rezervu u vezi sa vakcinama.

Komentari veznog fudbalera izazvali su zabrinutost zdravstvenih stručnjaka, u vreme kada je proces vakcinacije u Nemačkoj usporen.

On je prošle godine zajedno sa saigračem Leonom Goreckom napravio kampanju za prikupljanje sredstava dobrotvornim organizacijama, kako bi mogle da nastave rad usled pandemije.

Jedan deo novca donirali su Unicefu, kako bi pomogli da vakcine protiv koron virusa budu poslate u najsiromašnije države.

Bajern naredni meč u Bundesligi igra u subotu na domaćem terenu protiv Arminije Bilefeld.

Informacije iz Nemačke navode da Čupo-Moting i Kimih ne žele da se vakcinišu, a dok god su pri tom stavu Bajern neće raćunati na njih. Uz njih su u kućnom karantinu i Musijala, Gnabri i Kusans koji zaokružuju antivaksere u Minhenu, ali su, navodno, prva dvojica popustila i odlučila da se vakcinišu.

Bajern je odlučio da neće plaćati igračima koji završe u karantinu nakon kontakta sa zaraženom osobom, a koji nisu vakcinisani.

Kimiha će tvrdoglavost koštati najmanje 768.000 evra, a on najavljuje tužbu protiv kluba.

BONUS VIDEO Gol Filipa Kostića protiv Bajerna

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar