Foto: EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Šampion Evrope i Nemačke - minhenski Bajern rešio je da povuče ponudu za produžetak saradnje sa Davidom Alabom. Austrijanac je dvaput odbio novi, jači ugovor s trofejnim klubom, što je bila kap koja je prelila čašu. Jasno je da će se uskoro razići putevi sjajnog levonogog defanzivca i bavarskog diva.

Razočaran zbog takvog epiloga bio je trener Bajerna Hans Flik.

„Sve sam osim srećan. Moramo tom temom da se bavimo u nedelji u kojoj smo imali izuzetno tešku utakmicu Lige šampiona sa Salcburgom, a onda nas očekuje utakmica sa Dortmundom“, konstatovao je Flik.

PROČITAJTE JOŠ

S druge strane, Hasan Salihamidžić, sportski direktor Bajerna, otkrio je kako su izgledali pregovori i ko je „zakočio“ čitavu priču oko produžetka saradnje.

„Zaista ne znam kako bismo mogli da pronađemo zajednički jezik. Napravili smo dobro ponudu koja je odbijena i sada moramo da uzmemo u obzir to da će Alaba da nas napusti. On će biti slobodan agent narednog leta. Kada jedan takav igrač bez obeštećenja napusti klub, to je katastrofa nesagledivih razmera“, rekao je popularni Braco i dodao:

„Pregovarali smo, dali smo mu ponudu koju je odbio. Pre desetak dana smo ponovo seli za sto i dali jaču finansijsku ponudu, ali smo tom prilikom odredili krajnji rok do kojeg bi trebalo da se izjasni. Taj rok je prošao. Obaveestili smo Alabu i njegovog agenta da ćemo povući ponude ukoliko ne odgovore, što se i dogodilo. Cenimo Davida, ali ćemo se profesionalno nositi sa ovom situacijom“, zaključio je Salihamidžić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram
 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar