Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Trener Crvene zvezde Barak Bahar svestan je da je pred njegovom ekipom i njime veliki izazov u Bernu.

Foto: Nova.rs

Fudbaleri crveno-belih su u ponedeljak doputovali u Švajcarsku gde će u utorak od 21 sat igrati protiv Jang Bojsa, peti meč grupe G u Ligi šampiona.

PROČITAJTE JOŠ:

Oba tima su izjednačena na tabeli, Zvezda ima bolju gol razliku, ali i nema mnogo prava da kalkuliše, jer lako prima golove.

„Borimo se za treće mesto, moramo da budemo fokusirani, agresivni, da shvatimo da je ovo važna utakmica“, rekao je Bahar na konferenciji pred meč.

Zvezda je sa Jang Bojsom u protekle četiri godine odigrala tri meča i svaki put je bilo nerešeno. Tako je bilo i u prvom meču ove sezone kada je u Beogradu bilo 2:2.

„Bila je to luda utakmica, ona prošla, dobro smo startovali, ali nismo dobro krenuli u drugom poluvremenu, kažnjeni smo, a završili smo sjajno. Mislim da je to najbolji fudbal koji smo igrali. Da smo igrali još 10 minuta, pobedili bismo taj meč. Nije lako na ovom stadionu, ovo je dobar meč i moramo da reagujemo u ovom meču“, kaže Izraelac.

Na put je poveo 25 fudbalera i među njima je svoje mesto našao i bek Milan Rodić, ali Bahar ne otkriva decidno da li je i koliko Milan spreman da igra.

„Rodić je trenirao i odlučićemo i za njega da li će startovati. Odlučili smo da promenimo taktiku, mentalno smo se promenili, želimo da budemo agresivniji, da postavimo pritisak na rivala. Sviđa mi se kako svi treniraju, znaju svi koliko je ovaj meč važan i to je jako bitno pred ovakve utakmice“, kaže trener Zvezde.

Poveo je i Pitera Olanjinku, koji je trenirao sa saigračima na Vankdorf areni u ponedeljak uveče i ne deluje da je povreda ostavila ozbiljnijeg traga.

Foto: Nova.rs

„Olanjinka je mnogo bolje, trenirao je i bolje se oseća. Odlučićemo sutra da li će startovati ili krenuti sa klupe. Gledali smo mečeve Jang Bojsa, moramo da budemo spremni, jer je to dobar tim, posebno na njihovom stadionu. Tako da da, moramo da odigramo dobar meč“, navodi Bahar.

Dotakao se i Šerifa Endiajea koji nikako da proradi u napadu. Izraelac uverava da Šerif može da donese kvalitet i napominje da je jak i brz, te da je dobro odigrao poslednjih deset minuta sa Jang Bojsom.

Rekao je i šta misli o poslednjem meču grupne faze protiv Mančester sitija, pošto teoretski i u slučaju neuspeha u Bernu šansa i dalje postoji. Zvezdi bi i remi mogao mnogo da donese.

„Ne mislimo o poslednjem meču u grupnoj fazi, Jang Bojs je ekipa sličnog nivoa kao i mi. Dosli smo ovde da se borimo. Borice se i oni na svom terenu, što je njihova prednost, vole da igraju presing, fleksibilna su ekipa, promenili su sistem, uveli neke novine i Zvezda mora da se adaptira na to“, zaključio je Bahar.

BONUS VIDEO: Poslednji trening Zvezde pred meč s Jang Bojsom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare