(Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Sve staje u 90 minuta

Rafael Viki, trener Jang Bojsa, održao je konferenciju za medije pred meč sa Crvenom zvezdom u 5. kolu grupne faze Lige šampiona (utorak, 21 sat, Bern).

Ovaj meč odlučivaće o tome ko će sa treće pozicije otići u Ligu Evrope, a ko će završiti evropsku epizodu ove sezone.

„Teško je reći pred utakmicu šta drugi trener namerava. Jasno je da ne znamo njihove planove. Znamo, međutim, šta nam znači pobeda. Očekujem ofanzivnog protivnika, da krenu u napad i bude atraktivna utakmica. Ja se koncentrišem na sebe i naš pristup“, rekao je Viki.

PROČITAJTE JOŠ:

U Beogradu je rezultat bio 2:2.

„Ne mislim više o meču u Beogradu. Naravno da raspoloženje posle toga nije bilo na nivou, bili smo razočarani. Pre svega jer smo vodili i na kraju primili gol. Kvalifikacije za Ligu šampiona ne mogu se porediti da šansom da se kvalifikujemo u Ligu Evrope. Imamo oba cilja. Prvi smo postigli, sada želimo i da prezimimo u Evropi“.

Svestan je da Zvezda poseduje napadački potencijal i da će biti agresivna.

„Taj meč u Beogradu nam je dao snagu, videli smo da smo jednaki. Stvorili smo nekoliko dobrih šansi. Želimo da uđemo u meč sa tim pristupom, da možemo da uradimo nešto veliko. Ovo nam je sjajna prilika da igramo u Evropi i naredne godine. Ipak, znamo da protivnik ima jak tim sa dosta ofanzivnog potencijala“, upozorio je Viki.

Uvertira za ovaj susret nije bila dobra što se tiče Švajcaraca, pošto su poraženi od Ciriha sa 3:1.

„Bilo je mnogo pojedinačnih grešaka. Anlizirali smo igru protivnika, ali sada je nova priča i moramo da budemo foksuirani na meč sa Crvenom zvezdom i okrenemo novu stranicu. Plan je da maksimalno iskoristimo naše prednosti, idemo snažno u napad“, dodao je trener Jang Bojsa.

Potvrdio je i da Sedrik Iten neće biti u timu zbog povrede.

„Neće trenirati sa nama nekoliko nedelja, očekujemo da se vrati u januaru“, zaključio je Viki.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar