EPA-EFE/Andreu Dalmau

Život piše romane

Đordiju Amatu, španskom fudbaleru, život se okrenuo naglavačke za samo godinu dana, jer je saznao nešto što nije zamišljao ni u najluđim snovima.

Amat je prošle godine uzeo indonežansko državljanstvo zbog svoje bake, koja vuče korene iz te zemlje, te je imala samo pozitivne priče za svog unuka.

PROČITAJTE JOŠ:

U celom tom procesu Amat je saznao svoje dalje korene i da zapravo ima status princa ostrva Siaua.

Amat je kao nasledstvo dobio tamošnje ostrvo i milionsko bogatstvo, a svega toga e bi bilo da nije poslušao baku i uzeo državljanstvo te zemlje.

Fudbaler je rođen na periferiji Barselone, a njegovi roditelji su iz Katalonije i nisu imali pojma o ovome. U karijeri je igrao za Espanjol, Raljo Valjekano, Svonsi, Betis, Eupen, a sada nastupao za Johor Darul Tazim u Maleziji. Pored toga, Amat je debitovao za Indoneziju i za reprezentaciju svoje nove domovine odigrao je već četiri utakmice.

„Znao sam da postoji mogućnost da zbog bake uzmem indonezijsko državljanstvo i to mi je uvek bilo zanimljivo zbog bakinih priča. Laknulo mi je i bio sam presrećan zbog toga kada sam postao državljanin Indonezije. Znam da je nekim mojim kolegama taj proces trajao i po sedam godina“, rekao je Amat u razgovoru za „Marku“.

Ispostavilo se da je njegova baka u daljem rodu s indonežanskim kraljem, a njegov pradeda je bio vladar tog ostrva.

Reč je o ostrvu površine oko 160 kvadratnih kilometara, koje se nalazi blizu Australije. Na njemu, prema posljednjem popisu stanovništva, živi nešto više od 45.000 ljudi.

Amat je sada dobio i veliku odgovornost, pa je pitanje koje će mu biti obaveze.

BONUS VIDEO Kilijan Mbape čestitao rođendan sinu Ljubomira Fejse

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare