Foto: Shutterstock

Fudbalski klub Vila Marija Helena doživeo je strašnu tragediju kada se autobus sa njegovim igračima survao s mosta, piše Globo.

Brazilski mediji pišu da je za sada četvoro mrtvih, a 29 povređenih, u nesreći koja se u ponedeljak desila na putu BR-116 i mostu iznad reke Angu, u Alem Paraibi.

PROČITAJTE JOŠ:

Autobus je prevozio mlade fudbalere do Duke de Kasijasa, troje poginulih su maloletni, i još jedna odrasla osoba, nakon što je vozač izgubio kontrolu nad vozilom.

Tela još uvek nisu identifikovana, ali se zna da su u autobusu bili vozač, članovi stručnog štaba i 28 fudbalera od 14 do 17 godina.

Klub se vraćao iz Ubaporange, sa turnira na kom je bio šampion u kategoriji do 18 godina, a najveći brazilski klubovi su pokazali solidarnost u trenucima velike tuge.

Isti klub je bio finalista turnira u uzrastu do 16 godina, a organizator Žoze Žeraldo Kasijano kaže da je to prvi put da je klub učestvovao na turniru.

Vatrogasci su uklonili četiri tela, 24 ljudi je odvezeno u bolnicu Sao Salvador u Alem Paraibi, a još petoro u Kasu de Karidade Leopoldinense u Leopoldini.

Most sa kog je autobus pao na krov visok je oko deset metara. Iz Botafoga i Vaska de Game su stigle poruke podrške za porodice nastradalih i klub.

BONUS VIDEO: Piksijeva izjava nakon sahrane Siniše Mihajlovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar