Foto: EPA-EFE/Filip Singer

Bivši trener Lajpciga Domeniko Tedesko glavni je favorit za preuzimanje fudbalske reprezentacije Belgije, preneli su u ponedeljak tamošnji mediji.

Kandidate za novog selektora bira radna grupa Fudbalskog saveza Belgije. Belgija je bez selektora od početka decembra, kada je Roberto Martinez podneo ostavku zbog lošeg rezultata na Svetskom prvenstvu u Kataru.

PROČITAJTE JOŠ:

Italijansko-nemački stručnjak pre šest godina vodio je Ercgebirge Aue sa kojim je uspeo da izbori opstanak u nemačkoj drugoj ligi.

Potom je 37-godišnjak vodio Šalke sa kojim je igrao u Ligi šampiona, da bi sledeće sezone (2018/2019) dobio otkaz posle ubedljivog poraza od Mančester sitija (7:0).

U nastavku karijere Tedesko je vodio moskovski Spartak i Lajpcig, sa kojim se razišao u septembru prošle godine.

Belgija, koja je zauzimala prvo mesto na FIFA rang listi, prvi meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine igra 24. marta na gostovanju protiv Švedske.

„Crveni đavoli“ su na Mundijalu u Kataru zaustavljena u grupi i bila je iza Hrvatske i Maroka, koji su kasnije otišli do polufinala.

Među najbolje četiri ekipe Belgijanci su se plasirali pre četiri i po godine na Mundijalu u Rusiji, kada su poraženi od Francuske, koja je kasnije postala šampion.

BONUS VIDEO: VAR poništio remek-delo: Gol „rabonom“ kakav se viđa i potez za „Puškaša“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar