Podeli
Foto: EPA-EFE/ANDREAS SCHAAD

Austrijski fudbalski klubovi, članovi Bundeslige, strepe za svoju budućnost, jer je još neizvesno da li će prvenstvo biti nastavljeno.

Sve je ukazivalo na to da će prvenstvo Bundeslige, utakmicama bez publike,  biti nastavljeno, ali je veto vlade stopirao te planove.

Ministar zdravlja Rudolf Anšober istakao je da ako jedan igrač bude pozitivno testiran na koronavirus čitava ekipa, kao i protivnik, mora u karantin.

To je, prema direktoru bečkog prvoligaša Rapid Kristofa Pešeka “žestok udarac” po planove za nastavak prvenstva.

Prevremeni kraj sezone čini se bližim nego ikada, jer ako vlada ne bude popustila, onda bi rizik i troškovi za novih početak bili preveliki.

Prekid sezone za klubove značio bi pravu katastrofu.

PROČITAJTE JOŠ:

Jedno istraživanje sprovedeno među klubovima nakon prekida sezone pokazalo je da samo LASK, Salcburg i Šturm ne bi imali probleme sa finansijama.

Predsednik bečkog prvoligaša Austrija Markus Krečmar je kazao da taj klub, u slučaju prekida sezone, ne bi preživeo.

I Rapid, prema Pešeku, je likvidan samo još par meseci i neće moći preživeti bez prihoda od utakmica na domaćem terenu, i neće kao i svaki drugi klub moći da pokrije fiksne troškove.

U četvrtak Bundesliga će održati sastanak na kojem se očekuje jasnoća o daljem delovanju.

Ukoliko bude moguće da se prvenstvo nastavi, onda će klubovi od 15.maja imati priliku za ekipne treninge, a finale kupa moglo bi biti odigrano 11. juna, dok bi prvenstvo bilo nastavljeno od 13.juna.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar