Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Fudbalski klub Atletiko Madrid saopštio je da šampiona Španije, ekipu Real Madrida neće dočekati počasnim špalirom u predstojećem derbiju Primere.

Običaj da ekipe dočekuju šampiona počasnim špalirom i aplauzom ne praktikuje se tako često u Španiji, pa se to neće dogoditi ni sutra kada Atletiko dočekuje svog velikog rivala u utakmici 35. kola Primere.

PROČITAJTE JOŠ...

„Čestitamo Real Madridu, njegovim igračima i stručnom štabu jer su uradili neverovatan posao. Poštujemo to što je Real postao šampion, ali mnogo više poštujemo naše navijače, one koji su uvek uz nas“, navodi se u sapštenju Atletika.

Real Madrid je prošlog vikenda osigurao svoju 35. titulu prvaka Španije pobedom protiv Espanjola, četiri kola pre kraja šampionata.

Trener Real Madrida Karlo Ančeloti, komenatišući odluku Atletika, rekao je da svako treba da radi ono što smatra da je najbolje i da to mora da se poštuje.

„Imamo veliko poštovanje prema Atletiku, njihovim navijačima i njihovom treeru. Oni su naše komšije, prijatelji. Ako to urade, dobro. Ako ne urade, i to je u redu. Poštovaćemo šta god da odluče“, rekao je Ančeloti.

Real će ovu utakmicu koristiti kao pripremu za finale Lige šampiona protiv Liverpula, dok Atletiko tek treba da obezbedi mesto koje vodi u Ligu šampiona sledeće sezone.

Atletiko je trenutno četvrti na tabeli sa 61 bodom, odnosno ima pet manje od Barselone, tri manje od Sevilje, a tri boda više od petoplasiranog Betisa.

Utakmica Atletiko Madrid – Real Madrid igra se u nedelju od 21.00.

BONUS VIDEO Aleksandar Mitrović pisao istoriju, 42. i 43. gol u sezoni

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar