Foto: EPA-EFE/Juanjo Martin

Buran derbi Madrida.

Fudbaleri Real Madrida savladali su posle produžetka gradskog rivala Atletiko na svom terenu u meču četvrtfinala Kupa kralja rezultatom 3:1 nakon velike bure i brojnih tenzija.

PROČITAJTE JOŠ...

Sam početak meča pripao je Atletiku, „jorgandžije“ su iz minuta u minut opsedale gol Tiba Kurtoe, a u 19. nakon brze kontre i sjajnog napada po desnom boku Alvaru Morati je preostalo samo da loptu zakuca u gol.

Mogao je Atletiko do znatno ubedljivije prednosti, ali se u par navrata Antoan Grizman spetljao kad je preostalo da uposli nekog od saigrača, jednom je njegov šut sa ivice kaznenog prostora iz prekida Kurtoa maestralno odbio u korner, dok su igrači „kraljevskog kluba“ propuštali priliku da dođu do izjednačenja, sve do 79. minuta.

Tada je na scenu stupio rezervista Rodrigo, nanizao nekoliko igrača Atletika i prelepim udarcem u bliži ugao doneo izjednačenje.

Meč je otišao u produžetak, a tamo je prvo Karim Benzema minut pre kraja prvog pogodio za 2:1, a potom je Vinisijus na isteku drugog postavio konačnih 3:1.

Atletiku nije pomoglo ni to što je isključen Stefan Savić u devetom minutu prvog produžetka.

Real je prošao u finale nakon izuzetno burnih 120 minuta koje je pratio veliki pritisak na sudije, sukobi igrača na terenu, ali i jedna jeziva predigra, pošto su navijači Atletika na jedan most okačili obešenu lutku u dresu Vinisijusa.

Ranije, u polufinale su prošli Barselona (1:0 protiv Real Sosijedada), Osasuna (2:1 protiv Sevilje), kao i Atletik Bilbao (3:1 protiv Valensije).

BONUS VIDEO Ronaldo zamalo dao gol na debiju za Al Nasr

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar