Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Fudbalski savez Španije ima varijantu po kojoj bi, u slučaju da se sezona ne završi, predložio ko bi iz zemlje išao u Ligu šampiona i tu nema Atletiko Madrida, ali "jorgandžije" mogu mirno da spavaju.

Kako prenose mediji u Španiji izabranicima trenera Dijega Simeonea imali bi garantovano učešće u narednom ciklusu elitnog takmičenja UEFA, bez obzira što ga po plasmanu u prvenstvu La Lige nisu izborili.

Atletiko je u trenutku prekida sezone na šestom mestu, što bi značilo da je trenutno na poziciji koja vodi u Ligu Evrope, ali to ne mora ništa da znači.

Poznato je da u Ligu šampiona iz četiri elitne evropske lige idu po prva četiri tima, međutim, UEFA ima i ekskluzivno pravo da pozove u takmičenje bilo koji tim koji izabere.

Portal „Kadena Koup“ tvrdi da su čelnici kluba sa „Vando Metropolitana“ dobili uveravanja iz Niona da su sigurni i da će se takmičiti u Ligi šampiona čak i ako ne budu među prva četiri u La Ligi.

PROČITAJTE JOŠ:

UEFA smatra da je klub, koji je 2014. i 2016. igrao u finalu, važan za takmičenje, a treba podsetiti i da su, neposredno pred prekid sezone zbog pandemije koronavirusa, u osmini finala eliminisali aktuelnog klupskog prvaka kontinenta i sveta, ekipu Liverpula.

Po planu koji trenutno ima predsednik FS Španije Luis Rubijales, u Ligu šampiona bi išli Barselona, Real, Sevilja i Sosijedad, kao četiri ekipe koja su bile na prve četiri pozicije u trenutku prekida sezone.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar