Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Broj fudbalera koji bi sa Barselonom mogli da osvoje prvi trofej u bordo-plavom dresu pokazuje kroz kakvu je rekonstrukciju prošao katalonski klub.

Barselonu prošlog leta nije napustio Lionel Mesi, ali jeste bilo mnogo kadrovskih promena, pa bi čak 13 igrača osvojilo prvi trofej ako bi Barsa pobedila Atletik Bilbao.

PROČITAJTE JOŠ:

Dva tima se sastaju u borbi za Superkup Španije u nedelju od 21 sat i ekipa Ronalda Kumana se nada naletu samopouzdanja pred nastavak sezone.

Neto Murara, Frenki De Jong, Seržino Dest, Ronald Arauho, Oskar Mingueza, Žunior Firpo, MIralem Pjanić, Pedri, Antoan Grizman, Mateus Fernandez, Fransisko Trinkao, Ansu Fati i Martin Brajtvejt su igrači koji do sada nisu osvojili ništa u prestonici katalonske pokrajine.

Neki su imali šansu i ranije, ali to nisu činili, dok je drugima ovo prva šansa da se okite priznanjem i trofejem.

Spomenuti Mesi će takođe imati motiv da pobedi, jer Argentinac može da postane drugi najtrofeniji igrač koji je nastupao za Barselonu.

Leo je sa njom osvojio sve što je moglo da se osvoji, ali i dalje kaska za Danijem Alvesom jer Brazilac u karijeri ukupno ima 42 različita trofeja, a Mesiju bi ovaj u Superkupu bio 36.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar