Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Menadžer Arsenala Mikel Arteta kaže da je potpuno koncentrisan na svoj posao i da je izuzetno srećan u tom fudbalskom klubu, posle navoda da je među kandidatima za trenera Barselone.

Predsednički izbori u Barseloni održaće se u nedelju, a jedan od pretendenata za to mesto – Đoan Laporta, koji je i najveći favorit, namerava da dovede Artetu, umesto sadašnjeg trenera Ronalda Kumana, preneo je Katalonski radio.

PROČITAJTE JOŠ:

Arteta je prošao fudbalsku akademiju Barselone, ali je napustio klub 2002. godine pošto nije odigrao nijednu utakmicu.

On je svojevremeno u Mančester Sitiju bio pomoćnik Pepu Gvardioli, koga je Laporta doveo 2008. godine u Barselonu.

„Uvek će biti spekulacija kada se održavaju izbori u Barseloni. To je veliki klub, ja sam tamo odrastao kao igrač i uvek ću biti povezivan. Ali potpuno sam koncentrisan na posao koji ovde radim, imamo mnogo toga da uradimo i zaista uživam. Privilegovan sam što vodim Arsenal i izuzetno srećan“, rekao je Arteta, preneo je Skaj.

Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Upitan da li bi jednog dana želeo da trenira Barselonu, Arteta je odgovorio: „Danas i sutra sam menadžer fudbalskog kluba Arsenal, zaista uživam u tome i želim da budem mnogo bolji nego do sada“.

Arteta je prošle sezone osvojio FA kup sa Arsenalom, u koji je iz Sitija došao u decembru 2019. godine. Upitan da li su počeli pregovori o novom ugovoru, Arteta je odgovorio da nisu.

„Usred sezone smo, imamo da igramo za mnogo toga i ugovor u ovom trenutku nije prioritet. Imam ugovor i srećan sam ovde, mislim da ugovor nije hitno pitanje“, naveo je Arteta. Arsenal je trenutno 10. u Premijer ligi sa 37 bodova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar