Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Fudbaleri Arsenala su pristali na smanjenje plate u iznosu od 12,5 odsto pošto im je ponuđen atraktivan bonus sa Ligu šampiona.

Igračima sa „Emirejtsa“ je obećano da će dobiti sve čega su pristali da se odreknu ako se kvalifikuju za sledeći ciklus u Ligi šampiona, plus bonus od 115.000 evra.

Klub takođe nudi svakom igraču 575.000 evra ukoliko naredne sezone osvoje Ligu šampiona, ili po 115.000 ako osvoje trofej Lige Evrope.

PROČITAJTE JOŠ:

U ugovor je ubečeno i to da će im se novac kojeg su se odrekli vratiti ako se kvalifikuju u Ligu šampiona u naredne dve sezone.

Ovo praktično znači da je Arsenal prvi klub u Premijer ligi koji je pristao na smanjenje plate, dok su se neki drugi samo privremeno odrekli dela primanja.

Tih 12,5 odsto odnosi se na celu godinu, od aprila 2020. do marta 2021. Ukoliko se kvalifikuju u Ligu Evrope taj procenat umanjenja biće 7,5 odsto.

Menadžer Mikel Arteta je održao sastanak sa igračima oko smanjenja plata tokom kojeg je istakao važnost tog čina kako bi svako od njih doprineo da Arsenal preživi ovu finansijsku krizu.

On je spreman da ličnim primerom i značajnijim umanjenjem pokaže igračima da treba da ga slede svojim primerom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar